Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Un cuplu și un „om al străzii” au inventat o poveste pentru a obține bani. Cum s-au dat de gol

Un cuplu și un „om al străzii” au inventat o poveste pentru a obține bani. Cum s-au dat de gol

O campanie de strângere de fonduri pentru un om al străzii, din SUA, demarată în urmă cu câțiva ani, s-a dovedit a fi o poveste falsă, pentru a obține bani. Un cuplu și un presupus om al străzii au fost arestați și închiși până la zece ani pentru fapta lor.

Un cuplu și un „om al străzii” au inventat o poveste pentru a obține bani. Cum s-au dat de gol

Un cuplu și un presupus om al străzii din SUA au mințit o lume întreagă, în urmă cu câțiva ani, pentru a obține bani. Ei au pus la cale o escrocherie care le-a dus după gratii, în cele din urmă. Mai exact, au inventat o campanie de strângere de fonduri, din care s-au ales cu mii de dolari. Cum s-au dat de gol?

Totul a început în anul 2017, când veteranul fără casă i-ar fi dat ultimii săi bani unei tinere, 20 de dolari, pentru a-și pune benzină la mașină. Ca și când ar fi impresionați de gestul lui, tânără cu iubitul ei, au relatat gestul individului pe rețelele de socializare și au inițiat o campanie de strângere de fonduri, potrivit Digi 24.

Așa au  adunat peste 400.000 de dolari, doar că cei trei au început să se certe pe bani. Bărbatul i-a acuzat pe tineri că i-au dat o rulotă, în timp cei ei au luat restul sumei, pe motiv că acesta i-ar putea cheltui pe droguri.

„Cred că e o ipocrizie să-mi spui că nu pot avea grijă de banii mei fiindcă i-aş putea cheltui pe droguri”, spunea Johnny Bobbit, presupusul om al străzii.

Povestea virală care s-a dovedit a fi o escrocherie. Un cuplu și un „om al străzii” au inventat o poveste pentru ca lumea să doneze

N-o să-i dăm niciodată toți banii. Mai bine îi ard în fața lui”, a spus D’Amico, iubitul fetei, pentru presa locală.

Procuror american: ”Întreaga campanie a fost bazată pe o minciună”

Oamenii legii și-au dat seama că este ceva dubios în acest caz și au demarat o anchetă. Așa au descoperit escrocheria. Iar dacă nu ar fi început să se certe, probabil și acum povestea lor ar fi fost percepută precum una de solidaritate.

„ Întreaga campanie a fost bazată pe o minciună. D’Amico, McClure şi Bobbitt au conspirat pentru a realiza o poveste credibilă, ca să-i convingă pe donatori să contribuie, iar acest lucru a funcţionat”, a declarat Scott Coffina, procuror.

Reporter: Ar fi scăpat dacă nu s-ar fi certat pe bani?

Scott Coffina, procuror: Este foarte posibil ca acest lucru să se fi putut întâmpla”

Autoritățile au mai descoperit că tinerii au cheltuit 360 de mii de dolari din donații, în timp ce veteranul a primit doar 75 de mii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: