Redactia.ro
Home » Știri » Un cutremur s-a produs, joi dimineață, în județul Timiș

Un cutremur s-a produs, joi dimineață, în județul Timiș

Cutremur

Un cutremur cu magnitudinea de 2,6 grade pe scara Richter s-a produs joi, în judeţul Timiş, transmite Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a fost înregistrat la ora 3.57 şi s-a produs la adâncimea de 12 kilometri.

Cutremur devastator: 20 de morți și sute de răniți

Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Timişoara (18 km), Jimbolia (40 km), Arad (46 km), Deta(47 km) şi Nădlac (52 km).

Cel mai puternic cutremur din 2019

Un seism cu magnitudinea de 4,5 s-a produs pe 3 septembrie, la ora 14.55, potrivit aplicaţiei INFP. Cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. Seismul a avut magnitudinea de 4.5 pe scara Richter şi s-a produs o la adâncimea de 140 de km.

Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de III grad(e) Mercalli. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orase: Nehoiu(12km), Întorsura Buzăului(30km), Covasna(33km), Vălenii de Munte(44km), Slănic(47km), potrivit INFP.

Câteva reguli care trebuie respectate în caz de cutremur

Potrivit Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul pentru situații de urgență, clădirile trebuie părăsite cu calm, fără a lua lucruri inutile. Drumul spre ieșire trebuie să fie verificat cu grijă, pentru a se evita, expunerea la pericol.

Trebuie prevenită rănirea provocată de căderea tencuielilor, la ieșirea din clădire cu ajutorul unui scaun ori alt obiect protector. În caz că ieșirea este blocată, trebuie să se acționeze fără panică fără deblocarea acestora. Dacă ușile nu pot fi deschise, se recomandă spargerea geamului, utilizând un scaun.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: