Redactia.ro
Home » Știri » Un ministru din fostul cabinet Dăncilă, lăudat de președintele Klaus Iohannis

Un ministru din fostul cabinet Dăncilă, lăudat de președintele Klaus Iohannis

Dăncilă

Un ministru din fostul cabinet al Vioricăi Dăncilă a fost lăudat de președintele Klaus Iohannis și de premierul Ludovic Orban. Este vorba de Ana Birchall, fost ministru la Justiţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a lăudat-o marţi pe Ana Birchall, susţinând că aceasta a fost, în timpul mandatului de ministru al Justiţiei, „în contrasens” cu Guvernul Dăncilă şi conducerea PSD, noteazp digi24.ro.

„Doamnă ministru Birchall, vă mulţumesc pentru munca depusă în acest mandat, chiar dacă a fost unul scurt, şi daţi-mi voie să fac o apreciere a mandatului şi a muncii dumneavoastră. Unu – am constatat că v-aţi implicat total în rezolvarea problemelor care v-au revenit.

Miercuri are loc prima ședință oficială a Guvernului Orban

Doi – am constatat, foarte important, că au fost situaţii critice în care dumneavoastră, ca ministru al Justiţiei, aţi fost în contrasens cu conducerea Guvernului şi a partidului, care a dat acel Guvern eşuat.

Și să ştiţi că am apreciat de fiecare dată această postură, pe care aţi avut-o, o postură pentru sistemul de Justiţie, pentru independenţa Justiţiei şi nu pentru nişte politruci care au încercat să subjuge sistemul românesc de Justiţie”, a spus Iohannis.

Viorica Dăncilă i-a pus gând rău lui Birchall

Viorica Dăncilă a declarat marţi că în partid este o mare nemulţumire legată de atitudinea Anei Birchall ca ministru al Justiţiei. Preşedintele PSD a mărturisit că săptămâna viitoare va avea loc o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional în care se va discuta despre acest subiect.

„Este o mare nemulţumire în PSD legată de atitudinea doamnei Birchall, pentru că este important ca şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor să fie respectate. Săptămâna viitoare avem Comitet Executiv în care vom avea o discuţie referitoare la doamna Ana Birchall”, a spus Viorica Dăncilă la Antena 3.

Fostul premier a afirmat că Birchall ar fi putut fi exclusă până acum din partid, dar în guvern erau deja mulţi „miniştri lipsă” şi multe acte normative trebuiau să treacă pe la Ministerul Justiţiei pentru avizare.

„Am căutat ca actele normative pe care mai aveam să le punem în aplicare totuşi să aibă avizul Ministerului Justiţiei şi din credinţa pe care am avut-o că este important pentru români să mai adopt actele normative, a trebuit să iau această decizie şi să nu punem în discuţie situaţia doamnei Birchall”, a menţionat Dăncilă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: