Redactia.ro
Home » Știri » Un nou cutremur puternic în Albania

Un nou cutremur puternic în Albania

Albania

Au fost clipe de groază azi-noapte în Albania. Un nou val de cutremure a zguduit din nou ţara. Cel mai puternic a avut magnitudinea 4.8. S-a întâmplat la ora locala 00.01, iar oamenii au ieşit panicaţi din case.

Cutremurele nu se mai opresc în Albania. Bilanţul tragediei a ajuns la 40 de morţi. Peste 650 de oameni sunt în spital, în stare gravă. Alte câteva mii au rămas pe drumuri. Mulţi mai au doar hainele de pe ei. Unii dorm în corturile amplasate de autorităţi pe stadionul din oraş, iar alţii dorm în maşini sau pe stradă. Sunt îngroziţi pentru că meteorologii anunţă ploi puternice în zonă.

Zeci de clădiri sunt afectate. În multe dintre ele, nu se va mai locui niciodată. Oamenii spun că o parte din vină o are şi statul. Dar autoritățile susțin că au găsit deja soluții pentru peste cele 2.000 de suflete care au rămas fără locuință.

Cutremurul din Albania. Autoritățile caută în continuare supraviețuitori

„Pentru moment vor fi mutaţi de aici din adăposturi în locuri mult mai sigure. Vor fi mutaţi în hoteluri, dar şi în alte imobile cu o structură de rezistenţă mult mai sigură. Acolo li se va asigura asistenţă medicală, dar şi mâncare şi un acoperiş deasupra capului mult mai rezistent. La început, în primele două zile, cel mai dificil a fost pentru toţi aceşti oameni din punct de vedere emoţional tot ceea ce s-a întâmplat. Pe măsură ce trec zilele creşte riscul epidemiologic şi pot apărea diferite boli. Acesta este motivul pentru care trebuie să ne organizăm cât mai bine şi să curăţăm şi igienizăm cu soluţii medicale pentru a reduce pe cât posibil un rău mult mai mare”, a declarat un medic, potrivit Romania TV.

Printre cei care au dorit să-i ajute pe albanezi se află şi Principele Moștenitor Leka al Albaniei.

Cutremur devastator în Albania. Peste 100 de persoane au fost rănite

Ieri a fost ziua naţională a Albaniei, dar nimeni nu s-a mai gândit la sărbătoare. Ceremoniile au fost anulate şi prioritatea autorităţilor au rămas supravieţuitorii. La misiunile de salvare participă şi 52 de pompieri români cu patru câini special antrenaţi.

Cutremurul din Albania s-a produs marţi noapte şi a avut 6,4 pe Richter. A fost la o adâncime de doar 10 kilometri, la intersecţia a două plăci tectonice, europeană şi africană. România nu este pe traseul acestor plăci, însă ieri, la doar 60 de kilometri de Constanţa, s-a produs un cutremur de 3,2 pe Richter.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini