Redactia.ro
Home » Știri » Un nou focar de COVID-19 în România. Un centru social din Argeș, lovit de coronavirus

Un nou focar de COVID-19 în România. Un centru social din Argeș, lovit de coronavirus

Focar coronavirus Argeș

Un nou focar de infecție în România. De această dată este vorba despre un centru de protecție socială din județul Argeș.

Un nou focar de COVID-19 în România

După testare, nu mai puțin de 24 de oameni au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba de atât angajați, cât și de asistații social.

Mai exact, nouă angajați au fost depistați pozitiv cu coronavirus, iar alte 15 în rândul persoanelor asistate social.

De asemenea, și un angajat al Centrului de Copii „Sf. Andrei” Piteşti a fost depistat și el cu COVID-19.

„În acest moment nouă persoane din personalul centrului sunt depistate pozitiv și 15 dintre persoanele asistate. Este o situație destul de neplăcută și care prezintă niste dificultăți specifice, având în vedere că în aceste centre sunt asistate persoane care au diferite dizabilități”, a declarat prefectul de Argeș, Emanuel Soare.

Focar de infecție la un centru pentru persoanele defavorizate

Drept urmare a cazurilor de coronavirus descoperite, au fost luate mai multe măsuri de protecție.

Astfel, au fost modificat modul de amplasare al camerelor, dar și spațiul comun al oamenilor asistați social. S-a făcut separarea acestora în funcție de trei categorii: cei infectați cu coronavirus, cei neinfectați, dar care au intrat în contact cu bolnavii și cei sănătoși, care nici nu au luat contact cu vreun pacient.

O persoană dintre cele confirmate cu COVID-19 este în stare gravă.

„În acest moment, dintre cele 15 persoane depistate pozitiv o persoană este în stare gravă și va fi transferată la un alt spital din județ. Alte trei sunt într-o stare oarecum moderată și, de asemenea, vor fi transferate la Spitalul Județean, iar celelalte sunt asimptomatice”, a mai spus prefectul.

Emanuel Soare a dat asigurări că nu există posibilitatea ca acest focar să se răspândească. Angajații de acolo se vor afla în izolare timp de două săptămâni.

„Nu există posibilitatea ca acest focar să se răspândească la ceilalți asistați, iar personalul care lucrează acolo va fi izolat timp de două săptămâni la locul de muncă, într-o altă clădire, ca să nu ajungă acasă să se răspândească focarul”, a explicat Emanuel Soare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: