Redactia.ro
Home » Știri » Aerul condiționat ne poate îmbolnăvi de coronavirus, avertizează Mihai Craiu

Aerul condiționat ne poate îmbolnăvi de coronavirus, avertizează Mihai Craiu

Mihai Craiu

Pediatrul Mihai Craiu avertizează că aerul condiționar ar putea să ne îmbolnăvească, fiindcă răspândește coronavirusul. Astfel, în orice încăpere închisă trebuie să purtăm masca de protecție atunci când este pornit aerul condiționat.

Aerul condiționat de poate îmbolnăvi de coronavirus

Medicul Mihai Craiu a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește infectarea cu coronavirus. El a explicat că virusul se contractează foarte ușor, prin particulele de salivă care plutesc în aer.

„Pentru că virusurile sunt transportate de la un pacient infectat la un sănătos cu ajutorul acestor particule de salivă, care sunt de două feluri: sunt droplets sau picături, cele care se şi văd când strănutăm sau tuşim şi care nu pot să plutească în aer, ci cad în nişte secunde sau zeci de secunde la podea sau, în fine, pe suprafeţe”, a explicat medicul Mihai Craiu.

De asemenea, sunt și alte particule care reizstă zeci de minute sau chiar ore, așa că cel mai bine este să păstrăm distanțarea socială sau să purtăm mască.

Mihai Craiu avertizează că aerul condiționat ne poate infecta

Pediatrul Mihai Craiu a spus că spațiile închise în care sunt bolnavi de COVID-19 trebuie aerisite, iar persoanele sănătoase trebuie să poarte neapărat mască de protecție.

Avertismentul făcut de medic este că trebuie să purtăm masca de protecție dacă este folosit aerul condiționat.

De aceea, cred că toate aceste spaţii publice închise în zone medicale COVID trebuie aerisite generos, trebuie să deschidem geamurile, să deschidem uşile, pentru a nu permite stagnarea unei atmosfere. De altfel, şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă chestia asta. Şi, în cazul în care spaţiul este închis, trebuie să evităm folosirea sistemelor de aer condiţionat în spaţiile în care există aceşti bolnavi, ca să nu răspândim virusul. E foarte dificil cu temperatura asta, de aceea, în cazul în care se foloseşte orice fel de climatizare, ori medicală, ori centrală, trebuie folosită masca!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: