Redactia.ro
Home » Știri » Un nou spital din Capitală, cuprins de flăcări! Degajare de fum la secţia ATI de la Institutul Marius Nasta

Un nou spital din Capitală, cuprins de flăcări! Degajare de fum la secţia ATI de la Institutul Marius Nasta

GALERIE FOTO (4) Un nou spital din Capitală, cuprins de flăcări! Degajare de fum la secţia ATI de la Institutul Marius Nasta

Un incendiu de proporții a izbucnit duminică nopate la Spitalul Marius Nasta din Capitală, pe secția de ATI. În caravana mobila ATI de la Marius Nasta erau șapte pacienți.

Degajare de fum la secţia ATI de la Institutul Marius Nasta

Un incendiu a fost anunţat duminică seară la secţia mobilă ATI de la Institutul Marius Nasta, unde sunt internaţi şapte pacienţi. Conform IGSU, un ventilator extern a scos fum şi zece echipaje de intervenţie se află la unitatea medicală. La acest moment nu se mai observă degajare de fum şi se fac verificări pentru identificarea focarului.

Pacienţii, ventilaţi non invaziv, însă „cu forme severe” ale COVID-19, vor fi transferaţi în interiorul spitalului. Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat că a fost un incident minor, dar că a fost o ”sperietură mare”, că sunt pacienţi, cu toţii în regulă, iar viaţa lor nu a fost pusă în pericol. Reprezentanţii ISU au afirmat că în habitaclu, unde erau pacienţii nu a pătruns nici abur, nici fum”.

Un nou spital din Capitală, cuprins de flăcări! Degajare de fum la secţia ATI de la Institutul Marius Nasta

Din primele informaţii este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din exetriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum. În interior se aflau 7 pacienti. Nu sunt victime.

La fața locului s-au deplasat de urgență opt mașini de stingere, o autoscară, un echipaj de ambulanță cu medic, dar și șase echipaje de prim ajutor. În clipa în care au izbucnit flăcările, în caravana mobilă ATI se aflau șapte pacienți. În momentul de față, aceștia sunt în afara oricărui pericol. De asemenea, Raed Arafat a intervenit telefonic și a declarat că nu sunt probleme, scrie Digi24.

”Nu a fost foc, nu a fost incendiu în TIR, cum s- a anunţat iniţial. (…) Incidentul este sub control. Acum verificăm de fapt ce au văzut oamenii acolo. Pompierii au desfăcut zona în care s-a zis că s-a văzut fum, toate becurile sunt verzi, adică că totul este ok, funcţionează, nu este niciun semn. Probabil când a pornit generatorul automat să fi ieşit fumul de la ţeava de eşapament şi cineva a crezut că TIR-ul a luat foc şi că scoate fum, deci asta este o posibilitate, dar nu vin cu o explicaţie acum, las pompierii să explice ce este acolo. La acest moment nu avem pe nimeni în pericol, nu a fost foc în TIR, nu a fost fum în interiorul TIR-ului. Se vor evacua pacienţii să verificăm TIR-un în mod liniştit şi să vede că nu este nicio problemă şi să fie verificat mâine la lumina zilei, dar asta numai pentru siguranţă să nu fie nicio problemă”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

Un nou spital din Capitală, cuprins de flăcări! Degajare de fum la secţia ATI de la Institutul Marius Nasta

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a declarat că personalul din camera de gardă care a sunat la 112 a declarat că a văzut „flacără cu fum care s-a stins extrem de rapid”.

”Colegii din camera de gardă care au sesizat au spus că au văzut flacără cu fum care însă nu s-a extins şi s-a stins extrem de rapid”, a afirmat Mahler.

”Primul apel a intrat în specială la 05:05. Primul echipaj de pompieri a ajuns la 05:13, după 8 minute, a constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafață de circa 100-120 mp. Au fost afectate patru saloane, era o ardere generalizată, cu degajări mari de fum și posibilități reale de extindere la etajul 1 pe fațadă. Am intervenit atât din exterior cât și din interior, s-au instituit echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipele de lichidare și localizare a incendiului.”, declara comandantul Orlando Șchiopu, șeful ISU București Ilfov.

Un nou spital din Capitală, cuprins de flăcări! Degajare de fum la secţia ATI de la Institutul Marius Nasta

În ce stare sunt pacienții

În ceea ce priveşte cei şapte pacienţi, aceştia sunt în „stare critică” şi ventilaţi non-invaziv toţi. Doi au fost duşi pe secţia de terapie intensivă i ceilalţi cinci în secţia COVID. Mahler a explicat că toţi pacienţii care sunt în stare critică sunt ventilaţi în primă fază non invaziv cu aparate foarte performante, care asigură „o oxigenare mult mai bună” a organismului şi se amână cât se poate de mult momentul intubării în cazul lor.

Incendiul de la Marius Nasta vine la aproape o lună distanță de la cel care a izbucnit la spitalul Matei Balș din Capitală. În ziua care a fost tras semnalul de alarmă, patru saloane au fost afectate de foc, patru persoane erau decedate și peste 100 de pacienți infectați cu noul coronavirus evacuați de urgență. În prezent, numărul de decese a ajuns la cifra 18.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: