Redactia.ro
Home » Homepage » Un nou studiu răstoarnă tot ceea ce știm despre coronavirus. Cât de contagioase sunt, de fapt, persoanele asimptomatice

Un nou studiu răstoarnă tot ceea ce știm despre coronavirus. Cât de contagioase sunt, de fapt, persoanele asimptomatice

coronavirus

Persoanele asimptomatice au avut aceeaşi cantitate de coronavirus ca persoanele simptomatice. Cercetătorii din Coreea de Sud au descoperit că aproximativ 30% dintre cei infectați nu dezvoltă niciodată simptome, dar probabil că au răspândit virusul.

Dintre toate caracteristicile coronavirusului, cea mai surprinzătoare a fost aceea că persoanele aparent sănătoase pot răspândi infecția și altora. Această trăsătură a făcut ca virusul să fie greu de izolat și continuă să îngreuneze eforturile de identificare și izolare a persoanelor infectate.

Un nou studiu efectuat în Coreea de Sud, publicat joi în JAMA Internal Medicine, oferă dovezi mai clare că persoanele care nu prezintă simptome de Covid-19 poartă aceeași cantitate de virus în nas, gât și plămâni ca și cei cu simptome.

„Sunt date importante, sigur”, a spus Benjamin Cowling, un epidemiolog de la Universitatea din Hong Kong, care nu a fost implicat în lucrare, potrivit NYT. „Și confirmă ceea ce am bănuit de multă vreme – că persoanele asimptomatice pot transmite infecția”.

Discuțiile despre răspândirea provocată de asimptomatici au pornit de la confuzia cu privire la persoanele care sunt „presimptomatice” – ceea ce înseamnă că în cele din urmă devin vizibile bolnave – față de cei cu adevărat asimptomatici, care par a fi sănătoși în toată perioada în care au infecția.

30% dintre cei infectați nu dezvoltă niciodată simptome de coronavirus

Studiul, condus de Seungjae Lee de la Universitatea Soonchunhyang, s-a concentrat pe un focar de cazuri de contaminare în cadrul unui grup religios din Daegu, în Coreea de Sud, în februarie. Autorităţile au decis să plaseze în izolare cazurile pozitive cu puţine sau fără simptome într-o clădire guvernamentală, unde medicii şi asistentele le-au monitorizat atent evoluţia simptomelor şi le-au testat încărcătura virală în mod regulat.

Grupul era format din tineri, cu o vârstă medie de 25 de ani. Din 303 persoane, 89 nu au prezentat niciodată simptome, o proporţie de 29%. În condiţiile în care persoanele în cauză au fost ţinute în izolare până când au fost testate negativ, personalul medical a putut distinge între cazurile pre-simptomatice şi cazurile asimptomatice.

De fapt, 21 de persoane s-au prezentat iniţial ca fiind pozitive pentru coronavirus şi fără simptome, dar au avut în cele din urmă simptome. Numeroase studii în care pacienţii sunt testaţi o singura dată pot confunda cazurile pre şi asimptomatice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: