Redactia.ro
Home » Știri » Un nou test COVID-19 care dă rezultatul în 15 minute și costă sub 10 lei

Un nou test COVID-19 care dă rezultatul în 15 minute și costă sub 10 lei

Un nou test rapid pentru SARS CoV-2

Un nou test de depistare a coronavirus va fi disponibil în curând pe piață. El va fi de mare folos deoarece oferă rezultatul în 15 minute și va costa mai puțin de 10 lei, față de momentul actual când durata de eliberare a rezultatelor este de 72 de ore și costă aproximativ 300 de lei.

Oamenii de știință britanici lucrează la un test COVID

Dezvoltat de oamenii de știință britanici, testul de 1,50 lire sterline (echivalentul a 8 lei) funcționează pe bază de salivă sau sânge și este capabil să detecteze particulele de coronavirus. Acest test ar putea detecta virusul în 15 minute, a precizat Stephen Bustin, profesor de medicină moleculară la Universitatea Anglia Ruskin.

Prof. Bustin a spus: „Testul funcționează pe acid nucleic. SARS este de obicei detectat în tampoane de nas sau gât, dar funcționează și cu probe de salivă și   sânge – deși sângele nu este utilizat pentru testarea Covid.”

 

TEST COVID, în România

În momentul de față, în România un test COVID pornește de la suma de 250 de lei și poate ajunge la 400 de lei. Timpul de așteptare a rezultatelor este de 72 de ore. Probele recoltate sunt exsudat nazofaringian și faringian, iar un rezultat pozitiv indică prezența în proba analizată a ARN-ului SARS-COV-2, fiind sugestiv pentru diagnosticul COVID-19.

În România, numărul victimelor de coronavirus a depășit 120.000 din luna martie, persoanele decedate din cauza coronavirus sunte peste 5000, iar numărul îmbolnăvirilor și al deceselor arată o pantă ascendentă, de la o zi la alta.

Pe de altă parte, autoritățile au finanțat testele COVID, astfel că nu toți românii au fost nevoiți să scoată din buzunare sume de sute de lei pentru a se testa. Mai mult, aceste teste se repetă de cel puțin 2-3 ori în cazul celor care au fost depistați pozitiv.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: