Redactia.ro
Home » Știri » Un pneumolog român tratează bolnavii de COVID cu medicamentul pentru astm! ”Niciun pacient nu a dezvoltat forma severă”

Un pneumolog român tratează bolnavii de COVID cu medicamentul pentru astm! ”Niciun pacient nu a dezvoltat forma severă”

Un pneumolog român tratează bolnavii de COVID cu medicamentul pentru astm! ”Niciun pacient nu a dezvoltat forma severă”

Mai mulți cercetători de la Universitatea Oxford au arătat concluziile unui studiu care susține că un medicament comun în tratarea astmului poate să reducă cu 90% riscul de spitalizare a unui pacient cu COVID.

Un pneumolog român tratează bolnavii de COVID cu medicamentul pentru astm

Studiul realizat de cercetătorii de la Oxford a avut la bază steroidul budesonidă, vândut sub numele de Pulmicort, folosit și la tratarea plămânilor de fumător. Cercetarea a fost desfășurată timp de 28 de zile pe 146 de pacienți.

Pulmicort a fost un medicament de succes pentru unul dintre producătorii de vaccinuri împotriva COVID, compania farma AstraZeneca, care oferă acum un medicament mai nou, Symbicort, ca tratament alternativ pentru astm, scrie Libertatea.

Pulmicort este folosit și la tratarea plămânilor de fumător Oamenii de știință sugerează că voluntarii cu COVID-19 care au inhalat acest medicament (se administrează sub formă de aerosoli) au scăpat mai repede de febră și au avut mai puține simptome persistente, comparativ cu cei care au primit tratamentele administrate în mod obișnuit la pacienții infectați cu noul coronavirus.

Doctorul Gilda Popescu, de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a declarat pentru Libertatea că a administrat deja pacienților săi cu afectare pulmonară acest tratament și, în cazul tuturor, boala a involuat.  Primele rezultate arată că medicamentul a redus riscul de tratament de urgență sau de spitalizare cu 90% la pacienții care l-au luat.

Gilda Popescu a explicat care ar putea fi legătura dintre medicamentul pentru astm și boala provocată de virusul SARS-CoV-2.

”Eu am folosit în ambulatoriu încă de la primul pacient cu COVID medicație cu corticosteroizi inhalatori asociată cu bronhodilatatoare de lungă durată. Am văzut că evoluția pacienților a fost extrem de favorabilă și am mers pe aceeași schemă până în prezent. Niciun pacient nu a dezvoltat forma severă a bolii și toți s-au vindecat fără spitalizare.

Am decis să aleg această formulă pentru că boala provocată de noul coronavirus este o boală inflamatorie care afectează în primul rând aparatul respirator. Și trebuie să combatem această inflamație pulmonară. În iunie anul trecut, a fost descoperită și eficacitatea dexametazonei pe pacienții COVID. Având experiența tratării astmului, eu am ales terapia cu corticosteroizi inhalatori, deoarece aceștia acționează direct asupra aparatului respirator. Mai exact, inflamația pulmonară nu mai evoluează în alveole, fază în care apare insuficiența respiratorie. Nu mai avem acele imagini ale plămânilor cu aspect de sticlă mată” a declarat Gilda Popescu.

Ivermectina este leacul pentru coronavirus?

Pandemia de coronavirus a mai creat încă o controversă la nivel mondial. Este vorba despre folosirea Ivermectinei în tratarea infecției cu acest nou virus.

Ivermectina este un medicament foarte bun, fiind o descoperire care a primit Premil Nobel. Unii specialiști sunt de părere că acesta este bun pentru COVID-19, deși el este un medicament folosit de medicii veterinari. În schimb, alții sunt de părere că Ivermectina nu ar trebui folosită niciodată pe oameni.

Spre exemplu, un medic român care lucrează în Statele Unite, mai precis în Los Angeles, a precizat că el însuși ia acest medicament, pentru a se feri de infecție.

”Eu o folosesc din octombrie, o iau ca să nu mă îmbolnăvesc, să nu fac COVID. Și nu sunt singurul. Le dau și pacienților mei, dar mai sunt și alți medici care iau Ivermectină tot preventiv”, a spus medicul Ion Alexie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: