Redactia.ro
Home » Știri » Cei care călătoresc în Suedia trebuie să aibă test negativ la coronavirus! De când se ia în calcul decizia

Cei care călătoresc în Suedia trebuie să aibă test negativ la coronavirus! De când se ia în calcul decizia

județul ilfov, județul ilfov scenariul roșu, coronavirus, București

Începând de sâmbătă, cei care vor să intre pe teritoriul Suediei trebuie să facă dovada unui test negativ la coronavirus, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de sosire.

Cei care călătoresc în Suedia trebuie să aibă test negativ

Guvernul suedez a făcut miercuri un anunț prin care a declarat că începând de sâmbătă, cei care doresc să intre în Suedia o pot face doar cu un test care dovedește sunt negativi la infecția cu coronavirus, potrivit Agerpres.

Autoritățile de la Stockholm au luat această decizie pentru a putea opri răspândirea noilor mutații ale virusului, mult mai contagioase decât cea inițială. Guvernul suedez a indicat, totuși, că vor exista excepții pentru străinii care au reședință în Suedia și pentru lucrătorii transfrontalieri.

”Începând de sâmbătă, 6 februarie, cetăţenii străini care doresc să intre în Suedia vor trebui să arate un test negativ la coronavirus. Fără aşa ceva nu vor putea intra în ţară”, a anunțat prim-ministrul guvernului țării, Stefan Lofven.

Cei care călătoresc în Suedia trebuie să aibă test negativ la coronavirus! Restricții de călătorie există deja pentru călătorii care sosesc din Regatul Unit, din Danemarca sau Norvegia dar și pentru toți cei care vin din țări din afara Uniunii Europene.

Danemarca va introduce pașapoartele de vaccinare

Danemarca va introduce pașapoartele de vaccinare! Autoritățile daneze au anunțat că în trei sau patru luni va fi pregătit un pașaport digital pentru cei care au fost vaccinați anticoronavirus. Ministrul de finanțe interimar a ținut să precizeze și faptul că trebuie găsită o variantă pentru a putea fi folosit acest tip de pașaport.

”Va fi ca un paşaport suplimentar pe care o persoană îl va avea salvat în telefonul său mobil şi care va dovedi că persoana respectivă a fost vaccinată. Ca ţară, trebuie să ştim să profităm de avantajele digitale pe care le avem. Putem fi primii din lume care să-l avem”, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul de finanţe interimar Morten Bodskov.

De asemenea, pașaportul suplimentar va fi folosit multă vreme de acum înainte, susțin autoritățile. Încă de acum o lună populația daneză a fost înștiințată de faptul că se fac toate demersurile pentru acest pașaport. Însă nu toată lumea a fost de acord cu această inițiativă. Au fost voci care au afirmat că se va produce o divizare socială și chiar o marginalizare a grupurilor de persoane care nu au fost vaccinate.

”Folosind progresele digitale disponibile putem permite călătoriile şi participarea la viaţa culturală în Danemarca. Ne vom bucura mulţi ani de paşaport”, a declarat în aceeaşi conferinţă de presă directorul general al patronatului, Lars Sandahl Sorensen.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: