Redactia.ro
Home » Știri » Un student la medicină a fost găsit mort în casă! Trecuseră 10 zile după ce se vaccinase cu serul AstraZeneca

Un student la medicină a fost găsit mort în casă! Trecuseră 10 zile după ce se vaccinase cu serul AstraZeneca

Un student la medicină a fost găsit mort în casă! Trecuseră 10 zile după ce se vaccinase cu serul AstraZeneca

Un student la medicină, în vârstă de 24 de ani, a fost găsit mort după doar 10 zile după ce primise o doză de vaccin cu serul AstraZeneca. 

Un student la medicină a fost găsit mort în casă

Studentul la medicină, în vârstă de 24 de ani, era anul șase la o facultate din Turballe (Loire-Atlantique). Acesta fusese vaccinat cu serul AstraZeneca pe 8 martie, iar la 10 zile după administrare a fost gosit mort în propria locuință.

Anthony R. ar fi fost găsit mort în apartamentul său de către pompieri, după ce familia a alertat autoritāţile, îngrijorate de absenţa acestuia. Procuratura din Nantes a deschis o anchetă asupra cauzelor morţii şi a dispus, de asemenea, o autopsie.

Un document care indică faptul că tânărul fusese vaccinat pe 8 martie cu serul AstraZeneca ar fi fost găsit la faţa locului de către poliţie. Surse din publicațiile locale au precizat că raportul autopsiei ar arăta ”sângerări interne cauzate de tromboză”.

Familia tânărului se gândește serios la posibilitatea ca acesta să fi decedat din cauza vaccinului pe care tocmai îl făcuse cu puțin timp în urmă.

”Fratele meu, dincolo de a fi genial, avea grijă de el. Era atent la ce mânca, făcea sport. Mai presus de toate, nu avea antecedente medicale, nicio boală, nimic. Avea o sănătate perfectă. Deci acest vaccin este singura cauză de care ne putem agăţa pentru a înţelege ce s-a întâmplat”, a spus fratele tânărului decedat.

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Medicamentelor investighează cazul

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Medicamentelor (ANSM), responsabilă cu monitorizarea vaccinurilor împotriva Covid-19, a declarat că acest caz este ”în curs de investigaţie clinică”, dar nu există nimic până în acest moment care să facă legătura între deces şi vaccinare.

”Am fost informaţi despre un caz de deces al unei persoane în vârstă de 24 de ani, la câteva zile după vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca. În acest stadiu, nu există dovezi care să indice rolul vaccinului. Acest caz de deces face obiectul unei investigaţii clinice aprofundate de către centrele regionale de farmacovigilenţă (CRPV)”, a precizat ANSM pe site-ul său.

În ultimul său raport, ANSM a raportat 4.184 de cazuri de efecte adverse de la începutul vaccinării cu AstraZeneca în Franţa. În plus, agenţia a observat ”13 cazuri de evenimente tromboembolice (pentru mai mult de 1.041.000 de injecţii)”.

În raportul său din 18 martie, după suspendarea vaccinării de către 15 ţări europene, Agenţia Europeană pentru Medicamente a concluzionat că vaccinul nu a fost asociat cu o creştere a riscului general de formare a cheagurilor de sânge. Prin urmare, utilizarea AstraZeneca a putut fi reluată în multe ţări europene. Acum în Franţa, serul este autorizat numai persoanelor cu vârsta peste 55 de ani.