Redactia.ro
Home » Știri » Un studiu arată că noul coronavirus ne-ar putea afecta auzul

Un studiu arată că noul coronavirus ne-ar putea afecta auzul

Degradarea auzului

Studiul se bazează pe 121 de oameni care au fost infectați cu coronavirus.

Potrivit datelor publicate de Manchester University și NHS Foundation Trust, după câteva săptămâni de la vindecare, 16 dintre acești oameni au declarat că au probleme cu auzul.

Specialiști precum Dr. George Mincu spun că relația dintre infecțiile virale și degradarea auzului este cunoscută de multă vreme.

COVID-19 poate provoca mai multe probleme pe termen lung

Printre toate problemele provocate de noul virus, care ne pot afecta și la câteva luni de la vindecare, se numără și leziunile pulmonare și oboseala accentuată.

Cea mai nouă afecțiune depistată de specialiști se referă la diminuarea sau chiar pierderea auzului după infectarea cu coronavirus.

Cauzele indirecte precum tratamentul anti COVID-19 pot duce la o toxicitate nervoasă care poate cauza diminuarea auzului.

Vezi aici toate simptomele SARS COV 2
Studiul nu este încă foarte concludent, pentru că a fost făcut pe un număr mic de oameni, astfel că specialiștii sunt retrași în declarații până nu vor avea rezultate clare.

Medicul primar ORL George Mincu spune că legătura dintre infecțiile virale și scăderea auzului este cunoscută de multă vreme.

Virusul rujeolic și cel rubeolic pot duce la scăderi de auz, iar coronavirusul poate avea același efect.

Dr. George Mincu a declarat:

„Cum se produc acestea? Se spune despre coronavirus că poate determina microtrombi arteriali, circulația sângelui la nivelul urechii este fină și un microtromb intraarterial poate produce obstrucția acelei rețele fine de arteriole care nu mai irigă celulele auditive, care mor, și își pierd astfel capacitatea de a transforma energia mecanica, sunetul, într-un flux nervos. Este foarte posibil ca și medicația folosită în ziua de azi, la ora actuală, pentru tratamentul bolii COVID-19 să poată produce deficiențe de auz mai mari sau mai mici, de la caz la caz. Pentru a dovedi nocivitatea tratamentului anti COVID-19 sunt necesare studii pe cohorte mari de pacienți.”

Astfel, specialiștii vor efectua studii în continuare pe mai mulți pacienți, pentru a stabili exact ce probleme pot apărea în urma tratamentului anti coronavirus și pentru a avea niște concluzii clare în legătură cu acesta. Încă nu s-a descoperit vaccinul pentru coronavirus, iar medicii din întreaga lume lucrează pentru a putea scoate un asemenea tratament până în toamnă.

Loading...