Redactia.ro
Home » Știri » Universitățile cer teste negative de COVID-19 pentru studenți. Cine plătește pentru ele

Universitățile cer teste negative de COVID-19 pentru studenți. Cine plătește pentru ele

Universitate

Anul școlar va începe în curând, iar situația nu este încă clară, nici pentru elevii din gimnaziu și licee, dar nici pentru studenți. Astfel, o nouă problemă din învățământul din pandemie este cazarea studenților în cămine, care nu se mai poate face acum ca în alți ani.

Universitățile cer teste negative de COVID-19

Începerea anului universitar în pandemie mai implică o problemă foarte importantă și costisitoare: cazarea studenților care vin din alte orașe la universități.

Pentru a se respecta distanțarea socială, căminele nu mai pot primi același număr de studenți ca în anii trecuți. Mai mult, unele universități au luat deja decizia ca studenții care vor fi cazați în căminele lor studențești să se prezinte cu un test negativ de coronavirus, pentru că altfel nu vor fi primiți.

Una dintre acestea este chiar Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV Bucureşti).

„În momentul de faţă, problema deschiderii căminelor studenţeşti este extrem, extrem de acută. În primul rând, va trebui să cazăm mai puţini studenţi, pentru a asigura regulile de distanţare. În al doilea rând, unele universităţi, precum este cea pe care o conduc – USAMV Bucureşti, au decis deja că vor caza doar studenţi care vin cu un test COVID negativ. Vor fi primiţi în campus, vor fi cazaţi doar în măsura în care testul COVID va fi negativ”, a explicat preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu.

Cine va acoperi costurile testelor de coornavirus

Astfel, costurile de care vorbim ar ajunge la un milion de euro, dacă este vorba despre 10.000 de studenți ce trebuie cazați și testați, iar deocamdată nu se știe cine va plăti pentru teste de coronavirus, dar, în mod cert, rectorul USAMV Bucureşti a explicat că resursele vor fi limitate.

„Discutăm de acoperirea costurilor de testare pentru studenţii USAMV Bucureşti care vor fi cazaţi. Gândiţi-vă că este vorba despre sume foarte mari pentru o singură testare. Cazarea se face în zilele de 28 şi 29 şi 30 septembrie. Deci, pe parcursul a trei zile, vor fi testaţi toţi studenţii care au cereri de cazare. Dacă ai 10.000 de studenţi, la un cost de circa 100 de euro pe test, înseamnă deja 1 milion de euro – o singură testare. Dacă se va solicita testarea la intervale mai mult sau mai puţin distanţate, mă tem că nu vor exista resurse pentru acoperirea acestor costuri nici din partea universităţii, nici din partea studenţilor în mod evident”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: