Redactia.ro
Home » Știri » UNTTR, dispusă pentru asigurarea transportului vaccinului anti-covid. Ce a transmis Guvernului

UNTTR, dispusă pentru asigurarea transportului vaccinului anti-covid. Ce a transmis Guvernului

Prima țară care începe vaccinarea împotriva COVID-19

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), semnalează Guvernului României faptul că industria de transport rutier și logistică din România este pregătită pentru distribuirea vaccinului anti-covid 19.

UNTTR, apel către autoritățile române

UNTRR semnalează Guvernului României faptul că industria de transport rutier și logistică din România este pregătită pentru distribuirea vaccinului anti-covid 19. Concret, companiile românești specializate în logistica și transportul produselor farmaceutice și de sănătate dispun de tot ceea ce este necesar pentru distribuirea dozelor de vaccin în condiții de siguranță, inclusiv condiții frigorifice.

Totodată, UNTTR transmite că autovehiculele sunt dotate cu sisteme de urmărire conectate web ce furnizează date despre controlul temperaturii de la plecare până la destinație, folosind tehnologia microprocesoarelor pentru precizia refrigerării spațiului. Reprezentanții transporturilor au mai anunțat într-un comunicat că deja au început primele zboruri pentru a fi aduse doze de vaccin anti-coronavirus, din SUA, în Europa.

„Chiar zilele acestea, a început operarea primelor zboruri prin care sunt aduse dozele de vaccin anti-COVID-19 din SUA în Europa, la Bruxelles pentru a putea fi rapid distribuite în cazul în care sunt aprobate și omologate, marcând astfel un moment istoric în lupta globală împotriva pandemiei. Comisia Europeană a negociat cu statele membre, inclusiv cu România alocarea vaccinurilor anti-Covid19 și Președintele Comisiei, Doamna Ursula von der Leyen a anunțat recent că primii cetățeni europeni ar putea să fie vaccinați înainte de sfârșitul lunii decembrie 2020”, au transmis reprezentanții transportatorilor.

De altfel, UNTTR face apel și pentru facilitarea transportului dozelor de vaccin.

„Totodată, UNTRR face apel la autoritățile române și europene pentru facilitarea cadrului de reglementare în cazul transporturilor rutiere care asigură distribuția vaccinului anti-Covid19:

– Vămuirea prioritară și rapidă, cum ar fi păstrarea examinării fizice și / sau eșantionarea mărfurilor de către vamă numai în circumstanțe excepționale; asigurarea faptului că inspecțiile efectuate de alte agenții guvernamentale și inspecțiile vamale sunt coordonate și, dacă este posibil, efectuate în același timp;

– Organizarea specială a transportului rutier pentru distribuția vaccinurilor anti-Covi19, cum ar fi, cel puțin, semnalizare specială pentru camioanele dedicate și chiar desemnarea de convoaie speciale, eventual escortate de poliție;

 Distribuția trans-frontalieră coordonată a vaccinurilor anti-Covid19 și facilitarea trecerii frontierei;

– Asigurarea conectivității fiabile a datelor între părțile interesate din diferite moduri de transport (în special aerian / rutier) pentru a asigura vizibilitatea completă a datelor în cadrul lanțului de distribuție;

– Alocarea unui regim special pentru aceste tipuri speciale de transport destinat distribuirii vaccinurilor anti-Covid19, pentru care ar trebuie să fie ridicate restricțiile de circulație;

– Controalele în trafic pentru acest tip de transport destinat distribuirii vaccinurilor anti-Covid19 nu ar trebui să fie permise”, se mai arată în comunicat.

Iohannis: ”O să avem 2-3 tipuri, poate chiar 4”

Klaus Iohannis aa precizat, marți,  că la începutul anului am putea avea 2-3 tipuri de vaccin sau chiar patru, informează știrileprotv.ro

”În acest moment, știm sigur că sunt mai multe variante de vaccin care sunt în fază avansată de testare-aprobare și este foarte posibil ca la începutul anului viitor să avem 2-3 tipuri, poate chiar 4 tipuri de vaccin, care toate funcționează bine”, a declarat Klaus Iohannis după vizita efectuată luni la Spitalul de urgență București.

Potrivit autorităților române, vaccinul nu va fi obligatoriu și va fi gratuit. Klaus Iohannis a mai precizat, zilele trecute, că vaccinarea va începe în primăvară.

Etichete: