Unul dintre cele mai consumate alimente este pe cale de dispariție. Românii îl folosesc des, în special la sarmale și nu numai. Să nu ne mirăm dacă vom vedea prețuri mai mari la raft cât de curând. Iată despre ce este vorba și ce arată studii recente.
Unul dintre cele mai consumate alimente este pe cale de dispariție. Românii îl folosesc des, în special la sarmale
Potrivit raportului Fitch Solution, producția de orez este într-o continuă scădere și că deficitul de orez este cel mai mare din ultimele două decenii.
De vină este scăderea producției de orez care a început să se facă resimțită la nivelul Chinei și al Statelor Unite ale Americii, cu impact și asupra Uniunii Europene. Momentan, specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că ceea ce se întâmplă va afecta securitatea alimentară, a relatat substantial.ro.
În prezent, cel mai mare producător de orez din China se teme pentru viitorul culturii de orez, susținând că ploile abundente din ultima vreme au afectat plantațiile. Evident, asta va conduce la creșterea prețului per kilogram de orez. Se pare că până în 2024 nu vom avea parte de vreo ieftinire, potrivit sursei menționate mai sus.
Greșeala pe care o fac multe gospodine. Cum se gătește perfect orezul, de fapt
Mulți dintre noi au pe lista de preferințe culinare orezul. Cu toate acestea, multe gospodine tind să facă o greșeală în timpul preparării.
Orezul este un preparat care la prima impresie pare simplu de realizat, însă nu e chiar așa.
Un aspect extrem de important este acela de a spăla foarte bine orezul înainte de gătire. Conținutul de amidon din compoziția orezului, prin fierbere, transformă preparatul într-o masă lipicioasă. Orezul se spală înainte de fierbere până când apa devine limpede. Continuare o puteți citi aici.