Redactia.ro
Home » Știri » Urmează zile de caniculă! Temperaturile ajung la 40 de grade Celsius și vor fi greu de suportat

Urmează zile de caniculă! Temperaturile ajung la 40 de grade Celsius și vor fi greu de suportat

GALERIE FOTO (2)

Urmează zile de caniculă în România! Vremea se schimbă radical, iar meteorologii anunță că disconfortul termic se va accentua în cea mai mare parte a țării.

Urmează zile de caniculă! Temperaturile ajung la 40 de grade Celsius și vor fi greu de suportat

România va fi cuprinsă de un val de caniculă în zilele următoare. În jumătatea vestică, temperaturile vor ajunge la 40 de grade Celsius, iar luni, în sud și est va continua să plouă torențial, vor fi descărcări electrice, grindină și vânt.

Dea asemenea, vremea se va schimba însă în zilele următoare, iar temperaturile vor crește, a declarat meteorologul Alina Șerban pentru Digi24. Schimbarea de temperatură va fi influențată de o masă de aer cald, care va domina România în perioada imediat următoare.

”Temperaturile vor fi în creștere treptat și vor ajunge la pragul caniculei. Chiar îl vor depăși. Vor fi maxime de 35 de grade și, uneori, chiar mai mult, la început în vestul țării. Canicula se va extinde și în restul țării. Cea mai afectată va fi zona de sud. Treptat vorbim de un disconfort termic mai accentuat, deoarece atmosfera este încă foarte bogată în umezeală”, a spus meteorologul.

Începând de marți vom avea alerte meteorologice

Mai mult, potrivit Alinei Șerban, instabilitatea atmosferică va continua și în perioada următoare, mai ales după-amiaza, la deal și la munte. Acolo, va ploua și vor fi grindină și vânt. Alertele meteorologice pentru disconfortul termic accentuat ar putea veni chiar începând de marți.

Disconfortul termic va fi accentuat, pentru că valorile de temperatură în creștere, asociate și cu un grad de umezeală a aerului în nanosferă, vor determina un indice temperatură-umezeală care cu siguranță va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități, a precizat directorul ANM.

”Vom înregistra, la scara întregii țări, valori maxime în jurul a 36 de grade Celsius, iar vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, izolat caniculară în partea de vest și sud-vest. În Banat, Crișana și sud-vestul Olteniei se pot consemna valori de 36 de grade. În restul țării, acolo unde este posibil să mai avem perioade de instabilitate atmosferică, maximele nu vor depăși probabil 23-25 de grade. Însă de miercuri vremea va continua să se încălzească în aproape toată țara, va deveni caniculară în Banat, Crișana, Oltenia, local în Transilvania și Maramureș, precum și în restul țării”, a anunțat la Digi4 directorul ANM, Elena Mateescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: