Redactia.ro
Home » Știri » Avertizare de ultimă oră! Cod galben de caniculă în aproape toată țara, inclusiv în București

Avertizare de ultimă oră! Cod galben de caniculă în aproape toată țara, inclusiv în București

Vremea caniculara

Meteorologii au emis vineri o avertizare Cod galben de caniculă şi disconfort termic în 35 de judeţe şi în Bucureşti, valabilă sâmbătă, duminică şi luni.

Intervalul în care este avertizarea meteo

În intervalul 29, 30 şi 31 august, în zonele de câmpie şi de podiş disconfortul termic va fi accentuat şi local va fi caniculă.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor atinge 33 – 36 de grade Celsius şi în jur de 37 de grade în regiunile sudice.

Judeţele avertizate de meteorologi

Lista completă: Alba, Argeş, Arad, Bucureşti, Bacău, Bihor, Brăila, Botoşani, Buzău, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timiş, Teleorman,Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

Vremea în săptămâna 31 august -7 septembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea estică a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, mai ales în vest, centru și nord-vest, iar în rest va fi în general deficitar.

Vremea în intervalul 7 -14 septembrie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai pronunțată în regiunile sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, excepție făcând vestul și nord-vestul teritoriului, unde vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea în intervalul 14 -21 septembrie

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudestice.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, posibil ușor excedentar, local, în regiunile sudice, centrale și nord-vestice.

Vremea în intervalul 21 -28 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile
extracarpatice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii
țări.

sursa: INMH.ro.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: