Redactia.ro
Home » Știri » Va sosi în România a șaptea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech. Câte doze vor ajunge în Capitală

Va sosi în România a șaptea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech. Câte doze vor ajunge în Capitală

Va sosi în România a șaptea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech. Luni, 1 februarie, vor sosi în România pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, CLuj-Napoca și Timișoara 163.800 de doze de vaccin Pfizer BioNTech. Aceasta este cea de-a șaptea tranșă de vaccinuri Pfizer adusă în țară.

Va sosi în România a șaptea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech. Câte doze vor ajunge în Capitală

Va sosi în România a șaptea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech. Potrivit autorităților, mâine, 1 februarie va ajunge în țară cea de-a șaptea tranșă de vaccinuri Pfizer BioNTech. Aceasta va fi transportată pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, CLuj Napoca și Timișoara. Este vorba despre 163.000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. De asemenea, dozele de vaccin sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. Așadar, procesul de vaccinare continuă atât în Centrele din Capitală, cât și din țară. Acestea sunt următoarele:

  • Centrul Național de Distribuție București: 81.900 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 14.040 doze (dozele vor fi distribuite din totalul dozelor de vaccin alocate Centrului Național de Distribuție București. Transportul va fi executat cu o autospecială a MApN, însoțită de autospeciale ale jandarmeriei și poliției, cu respectarea lanțului de frig);
  • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 12.870 doze
  • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 22.230 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 16.380 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 19.890 doze.

Totodată, în centrele de vaccinare se vor folosi atât doze recepționate de România în tranța curentă, cât și tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. Potrivit calendarului de livrare, cea de-a opta tranșă de vaccin care ar urma să ajungă în România, ar avea loc pe 8 februarie, dar în acest moment se așteaptă confirmarea oficială din partea firmei producătoare. În țara noastră, alocarea dozelor de vaccin are loc conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, iar săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Astfel, pe măsură ce noile tranșe ajung în țară, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programere pentru categoriile populaționale aflate în etapa actuală. Compania Pfizer a anunțat că va mări numărul de doze în jurul datei de 15 februarie.

Care este legătura între vaccinul Pfizer și decesele post-vaccinare

Agenția Europeană a Medicamentelor a anunțat că nu există nicio legătură între vaccinul Pfizer BioNTech și decesele persoanelor care au murit după ce au fost imunizate. EMA a declarat că a examinat decesele înregistrate de la debutul campaniei de vaccinare, inclusiv moartea persoanelor în vârstă și a ajuns la concluzia că nu există nicio legătură între vaccinarea cu Pfizer. În prima sa actualizare, EMA a descoperit că datele sunt conforme cu profilul de securitate cunoscut al vaccinului și că nu a fost identificat niciun alt efect secundar. „Avantajele Comirnaty în prevenţia COVID-19 continuă să prevaleze asupra tuturor riscurilor şi nu există nicio schimbare de recomandare în ceea ce priveşte utilizarea acestui vaccin”, a precizat EMA. Autoritatea Europeană de reglementare a Uniunii Europene a autorizat până în prezent două vaccinuri, Pfizer/BioNTech și vaccinul Moderna.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: