Redactia.ro
Home » Știri » Valeriu Gheorghiță a prezentat datele de eficiență pentru România a vaccinurilor COVID19

Valeriu Gheorghiță a prezentat datele de eficiență pentru România a vaccinurilor COVID19

Valeriu Gheorghiță a prezentat datele de eficiență pentru România a vaccinurilor COVID19

Valeriu Gheorghiță a prezentat datele de eficiență pentru România a vaccinurilor COVID19. Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID19 a declarat că imunizarea cu schema completă scade de 14 ori riscul de deces și de 12 ori riscul de spitalizare. De asemenea, Valeriu Gheorghiță a mărturisit că vaccinul reduce de 10 ori riscul de infecție cu Covid19.

Valeriu Gheorghiță a prezentat datele de eficiență pentru România a vaccinurilor COVID19

Valeriu Gheorghiță a prezentat datele de eficiență pentru România a vaccinurilor COVID19. Rata de vaccinare în orașele din România se apropie de 30%, pe când în mediul rural aceasta este la jumătate. Pe primul loc în topul vaccinării este comuna Dumbrăvița din județul Timiș, unde 49,28% dintre locuitori au primit cel puțin o doză de vaccin. Marți, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID19, Valeriu Gheorghiță, a prezentat într-o conferință de presă, datele de eficiență pentru România a vaccinurilor împotriva coronavirusului.

Analiza a fost realizată pe valul trei al pandemiei de coronavirus, de la începutul lunii februarie până la sfârșitul lunii mai. Conform acestuia, eficienta vaccinului pentru prevenirea infecției la persoanele vaccinare cu schema completă, este de 90%. “Riscul de infecţie relativ pentru persoanele vaccinate a fost calculat prin raportarea la riscul de infecţie din grupul de persoane care au fost vaccinate cu doză unu şi care se aflau în primele 14 zile. (…) Avem datele de eficienţă împotriva infecţiei, însemnând total cazuri pozitive cumulate, indiferent de forma, de gravitatea bolii: infecţii asimptomatice, forme uşoare, medii, severe şi forme critice”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

De asemenea, specilistul a explicat și modul în care a fost realizat studiul. „A fost extras numărul de teste pozitive care au fost raportate pentru persoanele nevaccinate și pentru cele vaccinate. Pentru cele vaccinate, ne-am uitat la patru intervale de timp. Primele două săptămâni de la doza 1, în care știm că pacientul nu are protecție conferită de vaccinare și alte trei intervale”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Referitor la eficiența împotriva infectării, coordonatorul campaniei de vaccinare susține că o persoană vaccinată complet prezintă un risc de 12 ori mai scăzut de a se interna în spital în cazul în care este infectat.

Eficiența vaccinurilor anti-COVID-19

Valeriu Gheorghiță a mai spus că eficiența vaccinului împotriva coronavirusului după schema completă de vaccinare la peste 14 zile, este de pest 92%. Acest lucru înseamnă un risc de 12 ori mai redus de a face o formî gravă după infecție. „Eficiența schemei complete de vaccinare la peste 14 zile pentru prevenirea deceselor este de peste 93%. Ceea ce înseamnă o reducere a riscului de deces de aproximativ 14 ori la persoanele vaccinate cu schema completă”, a menționat Gheorghiță.

Specialistul susține că analiza realizată în România arată că vaccinarea cu schema completă scade de 14 ori riscul de deces în urma bolii cu COVID-19, și scade de 12 ori riscul de spitalizare. În ceea ce privește tulpina Delta, eficiența vaccinului se menține peste 90%. „Aceste date sunt din perioada valului 3 al pandemiei în România, când tulpina britanică Alpha este dominantă, dar, din datele raportate de alte țări, inclusiv pentru tulpina Delta, eficiența vaccinurilor se menține la peste 90% atunci când vorbim despre prevenirea spitalizărilor, a formelor grave și a deceselor”, a mai spus coordonatul campaniei de vaccinare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: