Redactia.ro
Home » Sport » Valtteri Bottas a câștigat Marele Premiu al Rusiei! Hamilton, penalizat!

Valtteri Bottas a câștigat Marele Premiu al Rusiei! Hamilton, penalizat!

Valtteri Bottas, Lewis Hamilton., Formula 1

Valtteri Bottas a câștigat Marele Premiu al Rusiei. Pilotul de la Mercedes a reușit la start să-l depășească pe Max Verstappen. Apoi și a profitat de penalizarea primită de Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton a primit o penalizare de 10 secunde, după ce a oprit într-un loc nepermis. Acest lucru l-a costat primul loc în Rusia, chiar dacă a avut o strategie foarte bună. Campionul mondial trebuie să mai câștige o cursă pentru a ajunge la 91 de victorii, și a egala recordul deținut de Michael Schumacher. Valtteri Bottas a profitat de avansul pe care l-a avut și a condus pe tot parcursul cursei. La final a obținut a doua victorie din acest sezon. Hamilton a recuperat foarte bine și a reușit să termine pe locul trei cursa din Rusia.

Hamilton a renunțat la tricourile cu mesaje

Lewis Hamilton a fost obligat să renunțe la tricourile cu mesaje și gesturi de susținere pentru mișcarea #BlackLivesMatter. Federația Internațională de Automobilism a decis că este interzis ca piloții clasați pe primele trei locuri să mai poarte tricouri cu mesaje. La Marele Premiu al Toscanei, campionul mondial avea înscripționat pe tricou mesajul: ”Arestați-i pe polițiștii care au omorât-o pe Breonna Taylor”. Breonna a fost o femeie de culoare, împușcată de poliție în Kentucky, în luna martie, 2020. Britanicul a purtat la boxe un tricou pe care scria doar #BlackLivesMatter.

“Pe durata ceremoniei de premiere şi a procedurii de interviuri de după cursă. piloţii care termină cursa pe locurile 1, 2, 3 trebuie să rămână îmbrăcaţi în ţinutele de concurs. Acestea încheiate până la gât, şi nu deschise până la mijloc. Ei vor purta şi o mască medicală sau o mască cu emblema echipei”, este comunicatul FIA.

Loading...