Redactia.ro
Home » Sport » Max Verstappen l-a învins pe Hamilton! A câștigat Marele Premiu aniversar de la Silverstone !

Max Verstappen l-a învins pe Hamilton! A câștigat Marele Premiu aniversar de la Silverstone !

Formula 1, Max Verstappen

Max Verstappen a câștigat primul mare premiu în acest sezon. Campionul mondial, Lewis Hamilton a încheiat cursa de pe circuitul de la Silverstone pe locul 2.

Max Verstappen (Red Bull) este primul pilot de la o altă echipă decât Mercerdes, care câștigă o cursă în acest sezon. În turul 27, Verstappen a reușit ceea ce comentatorii au nimit, depășirea anului. Olandezul a trecut pe exterior de liderul din acel moment al cursei, Valtteri Bottas (Mercedes), având o aderența incredibilă. După intrările la boxe, campionul mondial, Lewis Hamilton a reușit să treacă pe prima poziție, dar până la final a fost depășit de Verstappen.

“Am avut o zi grozavă și am ales strategia potrivită. Am încercat să pun cât mai multă presiune pe piloții de la Mercerdes. Doar nu o să conduc ca bunica”, a declarat Verstappen, după cursă.

Hamilton a fost nevoit să se mulțumescă cu locul secund pe circuitul de la Silverstone.

“Îi felicit pe Max și Red Bull. Ei nu au avut problemele pe care le-am avut noi cu anvelopele. Nu mă așteptam să pățesc așa ceva. La finalul cursei am ajuns să conduc cu o jumătate de anvelopă”, a declarat Hamilton.

A treia poziție i-a revenit celuilalt pilot al celor de la Mercerdes, Valtterio Bottas. Ferrari a dezamăgit din nou. Leclerc a încheiat pe 4, iar Vettel, doar pe 12.

Marele Premiu al Aniversării de 70 de ani

Cursa de astăzi a fost una aniversară, care a marcat 70 de ani de existență pentru Formula 1. În 1950, circuitul de la Silverstone găzduia primul Mare Premiu din istorie. În acel an primul campion mondial din Formula 1 a fost italianul Giuseppe Farina (Alfa Romeo). A fost singurul titlu mondial din cariera sa.

Câștigătorii curselor disputate până acum

Cursa 1 – Marele Premiu al Austriei – Valtteri Bottas
Cursa 2Marele Premiu al Stiriei – Lewis Hamilton
Cursa 3 – Marele Premiu al Ungariei – Lewis Hamilton
Cursa 4 – Marele Premiu al Marii Britanii – Lewis Hamilton.
Cursa 5 – Emirates Formula 1 70th Anniversary Grand Prix 2020 – Max Verstappen
Cursa 6 – Spania (14-16 august)
Cursa 7 – Belgia (28 – 30 august)
Cursa 8 – Italia (4-6 septembrie)
Cursa 9 – Italia (11-13 septembrie)
Cursa 10 – Rusia (25-27 septembrie)
Cursa 11 – Germania (9-11 octombrie)
Cursa 12 – Portugalia (23-25 octombrie)

Loading...