Redactia.ro
Home » Știri » Vara lui 2021, vara extremelor. Vom avea parte de furtuni până la sfârșitul verii

Vara lui 2021, vara extremelor. Vom avea parte de furtuni până la sfârșitul verii

GALERIE FOTO (3)Caniculă

Canicula va apărea din nou la începutul săptămânii viitoare și mai intensă decât până acum.

Conform ANM, sudul și vestul țării vor avea parte de zile caniculare la începutul săptămânii viitoare

Directorul ANM, Elena Mateescu a explicat că zilele cu temperaturi foarte ridicate, în care se înregistrează un val de căldură rămas până seara și care intră în contact cu umezeala duc la furtuni puternice, iar astfel de fenomene sunt așteptate să apară până la sfârșitul verii.

Directorul ANM, Elena Mateescu a declarat:

Valul de căldură deja persistent din ultimele săptămâni va fi de interes cel puțin până la 20 – 23 august. La începutul săptămânii ne așteptăm ca valul de căldură să se intensifice în partea de vest și sud a țării, cu valori de peste 37, 38 de grade Celsius. Această masă de aer mai cald acumulată de peste zi, în apropiere cu gradul mare de umezeală, determină formarea furtunilor de intensitate mare la nivel local.

Vom avea parte de furtuni până la sfârșitul verii

Fenomene extreme
Fenomene extreme

Meteorologul a menționat că furtunile și fenomenele extreme se vor păstra până la sfârșitul verii, iar vara lui 2021 chiar va rămâne în istorie pentru astfel de desfășurări extreme.

Vor mai fi de interes până la sfârșitul verii astfel de fenomene (furtuni, vijelii, grindină – n.r.), astfel încât vara lui 2021 să fie o confirmare că și în România a fost o vară a extremelor meteo.

Astfel, ne așteptăm la temperaturi foarte ridicate și fenomene extreme până la sfârșitul verii, iar meteorologii ne vor ține la curent cu noi desfășurări de forță ale vremii.

 

 

Etichete: