Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună! Ce se întâmplă cu prețul gazelor în această iarnă

Veste bună! Ce se întâmplă cu prețul gazelor în această iarnă

gazele

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, anunță că în această iarnă românii pot sta liniștiți, deoarece liberalizarea pieței gazelor aduce o ieftinire.

Ministrul Economiei anunț după liberalizare

„La 1 iulie, piața de gaze naturale s-a liberalizat. În plus, am schimbat obligația de vânzare centralizată pe piață de gaze cu un gas program release. Practic, prin acest program, am legat prețul gazelor naturale din România de prețul bursei regionale de la Viena.

Oferta de gaze pe piață românească este mai mare decât cererea și evident avem o ieftinire a prețului gazelor naturale ajungând un pic sub prețul bursei de la Viena.,, este anunțul ministrului.

Virgil Popescu anunță ieftinirea prețului la gaze

Asta înseamnă că piață românească devine piață funcțională și de aceea fluxul de gaze este și de ieșire din România, nu numai de intrare în România.

Vestea bună va fi și pentru consumatorul casnic și pentru consumatorul industrial, aceea că prețul gazului natural în România va fi mai scăzut.

De la 1 iulie, populația nu mai plătește prețurile reglementate actuale. Oamenii trebuie să știe că pot accepta actualele oferte ale E.On și Engie, sau pot semna contracte cu alți furnizori care au prețuri mai bune, ofertele fiind disponibile pe comparatorul de preț al ANRE. Cel mai bun preț erade 112 lei/MWh.

Loading...