Redactia.ro
Home » Știri » Veste neașteptată pentru părinți. Serviciile after-school vor fi decontate de stat

Veste neașteptată pentru părinți. Serviciile after-school vor fi decontate de stat

Tichete educaționale

Părinții primesc o veste bună înaintea de începerea anului școlar. A fost adoptat un proiect de lege care prevede decontarea serviciilor after-school pentru copiii de grădiniță și pentru elevii de școală primară. Când va fi promulgată această lege?

Veste neașteptată pentru părinți. Serviciile after-school vor fi decontate de stat

Conform unui nou proiect de lege adoptat de Senat, preșcolarii și elevii de până în clasa a IV-a, din învățământul de stat sau privat, vor putea primii tichete pentru plata serviciilor after-school.

Potrivit Hotnews.ro, tichetele valorice este netransferabil și are scop educațional, iar școlile vor fi cele care decontează serviciul.

Pentru a se acorda acest tichet, părinții trebuie să depună o cerere. În ceea ce privește valoarea tichetului, aceasta se stabilește în funcție de indicatorul social de referință și se indexează anul cu indicele de inflație.

El reprezintă un ajutor pentru fiecare elev şi cuantumul acestuia va acoperi, integral sau parţial, costurile şcolii sau ale organizaţiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii, după finalizarea lecţiilor„, se menționează în proiect.

Cei care au inițiat proiectul au explicat necesitatea acestuia în contextul accesului limitat al copiilor la sistemul public de învățământ din cauza situației materiale.

De unde se face finanțarea acordării tichetelor?

Potrivit legii, finanțarea tichetelor educaționale se face din bugetul de stat, iar achiziția acestora se face de către inspectoratele școlare, în urma centralizării cererilor depuse de către persoanele îndreptățite și se distribuie către unitățile de învățământ care care sunt înscriși copiii.

Decontarea tichetelor se face de către organizatorul programului Școala după școală, iar persoanele îndreptățite pot opta pentru aceste tichete educaționale în scris, individual pentru fiecare copil. Cererile se pot depune la sfârșitul fiecărui an școlar sau în momentul înscrierii copilului la școlă sau la grădiniță.

Tichetele educaționale sunt bonuri de valoare destnate exclusiv acoperirii parțiale sau integrale a costurilor aferente programului „Școala după școală”, iar acestea nu sunt transferabile alor persoane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: