Redactia.ro
Home » Homepage » Veste rea de la ANM. Se anunță cea mai grea iarnă din ultimii 100 de ani

Veste rea de la ANM. Se anunță cea mai grea iarnă din ultimii 100 de ani

iarna

Veste rea de la ANM. Iarna aceasta ar putea fi cea mai grea din ultimii 30 de ani sau chiar 100 de ani din România. Avertismentul a fost lansat luni chiar de către directorul general al ANM, Elena Mateescu, la deschiderea sesiunii ştiinţifice anuale a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), cu tema „Extreme meteorologice ale anului 2019”.

„Iarna în România aduce perioada în care să putem să vorbim de viscol, precipitații și ger, dar vom actualiza aceste informații din aproape în aproape.

În fiecare perioadă a acestui an, discutăm despre scenariul că iarna aceasta să fie cea mai grea din ultimii 30 de ani sau din ultimii 100 de ani. Nu avem un semnal robust în acest sens, dar o iarnă normală în România aduce perioade de vreme severă.

O să vă prezentăm zonele cele mai expuse din perspectiva regimului de temperaturi mai scăzut: Moldova, Transilvania, dar și zona de centru a țării.”, a explicat Elena Mateescu, director ANM.

Un oraș din România a obținut 100 de milioane de euro din fonduri europene

Întrebată de jurnaliști dacă s-ar prelungi perioada în care iarna va afecta România, inclusiv în lunile martie-aprilie, directorul ANM a răspuns afirmativ.

„Am avut aceste semnale de prelungire a iernii, așa cum în toamnă am avut o vară prelungită. Cum a fost martie din acest an, sau aprilie 2017, când am avut avertizare de cod portocaliu pentru zăpadă.

Această alternanță a perioadelor foarte călduroase urmate de răciri bruște, cu sigurantă, se pot manifesta în următoaele 3 luni, așa cum s-a manifestat pe tot parcursul anului 2019”, a spus directorul ANM, potrivit digi24.ro.

Când vine prima zăpadă în România

Administrația Națională de Meteorologie anunță că iarna își va intra în drepturi și că vor fi temperaturi sub zero grade Celsius. Potrivit ANM, temperaturile de iarnă își vor face apariția în câteva zile în România. Temperaturile vor scădea până la 9-10 grade în data de 22 noiembrie. Variațiile de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative și se vor înregistra temperaturi maxime de 3-4 grade. Iar în data de 18-21 noiembrie vor apărea temperaturi minime cuprinse, în medie, între 2 și 4 grade.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: