Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune despre medicul-erou! Ce se va întâmpla cu acesta săptămâna viitoare

Vești bune despre medicul-erou! Ce se va întâmpla cu acesta săptămâna viitoare

Veste șocantă despre medicul erou din Piatra Neamț

Cătălin Denciu, medicul-erou care a fost rănit în incendiul de la Spitalul Județean Neamț, ar putea fi detubat săptămâna viitoare, atunci când se va interveni chirugical. 

Ce se va întâmpla cu acesta săptămâna viitoare

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut declarații azi despre medicul erou, Cătălin Denciu. Acesta este internat de opt zile la Bruxelles, starea sa fiind una staționară, scrie playtech.ro.

”Starea este staționară, este echilibrat hemodinamic și hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineața și seara, se practică și procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină și chirurgical pentru anumite intervenții de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârșitul săptămânii viitoare”, a explicat ministrul Nelu Tătaru.

De asemenea, Nelu Tătaru a declarat că soția acestuia va pleca în Belgia pentru a fi alături de el atunci când va fi supus intervenției chirurgicale.

„Vorbim și cu familia. În decursul săptămânii viitoare, soția lui va merge în Belgia, anunțată de medicii belgieni că soțul ei ar putea fi detubat”, a mai declarat oficialul.

Cătălin Denciu a suferit arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați de la Spitalul Județean Neamț. Acesta a fost transportat cu avionul în Belgia pentru tratament. Medicul, în vârstă de 48 de ani, are arsuri pe 75% din corp, dar și suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare, astfel că, dată fiind complexitatea acestui caz s-a decis transferul în străinătate.

Medicul este căsătorit cu o doctoriţă şi au împreună doi copii. În plus, medicul-erou Cătălin Denciu, care a sărit în foc să-şi salveze bolnavii de pe secţia ATI, va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț.

Un alt incendiu la un spital din România

Un alt incendiu a avut loc astăzi la un spital din România. La doar o săptămână distanță, la Spuitalul CFR din Cluj s-a produs un incendiu din cauza unui scurtcircuit. Pacienții au fost evacuați de urgență, până ce focul a fost stins în totalitate de salvatori. De data aceasta, nu s-au înregistrat victime.

Ispectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a fost chemat să intervină la un incendiu izbucnit în jurul orei 07:00, la spitalul CFR din Cluj-Napoca. Din primele informații, focul a pornit din cauza unui scurtcircuit electric la un corp de iluminat al unei băi din instituție. Incendiul s-a produs la instalaţia electrică, în încăperea care se afla la etajul întâi. Cert este că din primele date, cauza a fost stabilită ca fiind scurtcrcuit electric.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: