Redactia.ro
Home » Știri » Veşti bune pentru pensionarii care SUFERĂ de Crăciun: vin bani de la stat! Ce sume vor primi bătrânii de Sărbători

Veşti bune pentru pensionarii care SUFERĂ de Crăciun: vin bani de la stat! Ce sume vor primi bătrânii de Sărbători

valabilitate vouchere de vacanță

Statul a transmis veşti bune pentru pensionarii care nu au ce pune pe masă şi sub brad de Sărbători: pot primi ajutor în bani de la stat. De exemplu, începând cu 14 noiembrie 2022, pensionarii din municipiul Botoșani care au venituri la nivelul indemnizației sociale pot depune cereri pentru a primi tichete sociale.

Aceste vouchere sociale sunt în valoare de 100 de lei şi se acordă de două ori pe an, înaintea sărbătorilor de iarnă, respectiv a celor pascale.

Ce condiţii trebuie îndeplinite de pensionari

Bătrânii care doresc să beneficieze de aceste vouchere trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: au peste 65 de ani şi un venit net lunar provenit dintr-o singură pensie sau din pensii cumulate, dar care nu depășesc valoarea de 1.020 de lei pe lună.

Cererile pentru a benficia de aceste tichete trebuie depuse la sediul Direcției de Asistență Socială Botoșani, din strada Săvenilor nr. 12, începând cu data de 14 noiembrie 2022. Cererile trebuie să fie însoțite de copia actului de identitate și cuponul de pensie din luna anterioară. Tichetele vor putea fi ridicate tot de la sediul Direcției de Asistență Socială Botoșani începând cu 21 noiembrie 2022.

„Acordarea acestor tichete reprezintă încă o dovadă a faptului că suntem preocupați de rezolvarea problemelor seniorilor botoșăneni. Îi așteptăm pe pensionarii cu venituri mici să facă demersurile necesare pentru a beneficia de acest ajutor”, a declarat viceprimarul Botoşaniului, Liviu Toma.

Unde pot fi folosite voucherele

Pensionarii pot achiziţiona alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, medicamente și servicii medicale sau de curățenie. Menţionăm că aceste produse şi servicii nu se pot achiziţiona decât de la unitățile din lista care va fi distribuită pensionarilor odată cu înmânarea tichetelor.

Primaria Municipiului Botosani prin Direcția de Asistență Socială aduce la cunoștință că persoanele fără adăpost, familiile monoparentale și familiile cu cel puțin 2 copii, pot solicita acordarea sprijinului material prevăzut de OUG nr. 63/2022, privind unele măsuri temporare pentru acordarea de sprijin material categoriilor de persoane aflate în situații de risc de deprivare materială și/sau risc de sărăcie extremă, suportate parțial din fonduri externe nerambursabile, prin depunerea de către reprezentantul familiei a unei cereri și a unei declarații pe propria răspundere, la sediul Direcției de Asistenţă Socială Botosani, din str. Savenilor nr.12.

Încă se mai acordă tichete sociale

Românii din categoriile defavorizate vor mai putea accesa tichetele sociale în valoare de 250 de lei inclusiv în primele şase luni din anul 2023, a anunţat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Există totuşi şanse ca voucherele să fie acordate până în anul 2027, dacă vor mai exista bani din bugetul fondurilor europene. MIPE a început la 10 iunie distribuirea primelor carduri pe care sunt încărcate ajutoarele sociale în valoare de 250 de lei, acordate o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul „Sprijin pentru România”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: