Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru toți consumatorii. Se ieftinesc gazele

Vești bune pentru toți consumatorii. Se ieftinesc gazele

Ministrul Economiei Virgil Popescu a dat asigurări că gazele pentru populaţie se vor ieftini din luna iulie, odată cu liberalizarea pieței. România și-a asumat această liberalizare pe piața gazelor naturale de la 1 iulie în fața Comisiei Europene.

În opinia lui Popescu, liberalizarea ar trebui să îi determine pe cei doi mari furnizori să micșoreze prețul și să nu mai abuzeze de poziția lor pe piață.

Cu cât se ieftinesc gazele de la 1 iulie

Ministrul Economiei amenință marii furnizori de gaze cu controale în cazul în care refuză să scadă prețul la gaze pentru populație, potrivit profit.ro. „O reducere de cel puțin 10-15% a prețului la populație va trebui să se întâmple. Că nu va fi cu 1 iulie, că va fi cu 15, cu 1 august, dar va trebui să se întâmple, pentru că nu putem merge așa.

Vă asigur și asigur toți românii că avem pârghiile necesare la nivelul Guvernului să facem acest lucru dacă în continuare observăm că se abuzează de poziția dominantă în piață.  Consiliul concurenței este pregătit, ANPC-ul este pregătit, ANR-ul este pregătit, noi, Ministerul, suntem pregătiți și o să intervenim dacă va fi cazul”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei.

De altfel, un studiu al Asociaţiei Energia Inteligentă, publicat la începutul acestui an arăta că preţul gazelor ar putea scădea cu 18% în această vară. Motivul ar fi excedentul de gaze din regiune, dar și alegerile care vor avea loc în România.

Ministrul Economiei: „Sunt ușor dezamăgit de marii furnizori”

Virgil Popescu este dezamăgit de principalele două companii de gaze din România, pentru faptul că au încercat să-și păcălească clienții oferindu-le același preț cu 1 iulie, în loc să ofere prețuri mai mici. „Sunt uşor dezamagit de reacţia furnizorilor, în special a furnizorilor mari care au foarte mult din piaţă, care au încercat să profite de pe urma faptului că românul e conservator şi poate că nu se informează corect.

Există un comparator al preţurilor la gazele naturale pe site-ul ANRE, au apărut deja oferte – şi nu vorbesc de companii mici, ci de companii mari care în momentul de faţă sunt furnizori de energie electrică şi intră pe piaţa gazelor naturale – care oferă preţuri cu 15-20% mai mici decât preţurile pe care le au ceilalţi doi furnizori. 

Cred că şi aceştia, până la urmă, vor examina şi, decât să piardă cota de piaţă, cred că vor scădea ofertele, vor face oferte alternative, astfel încât şi preţul lor să fie undeva între 10-15% mai mic pentru consumatorul casnic”, a spus Popescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: