Redactia.ro
Home » Știri » Vești proaste pentru bucureșteni. Rețeaua de termoficare are în continuare probleme grave, iar căldura în multe blocuri din Capitală va lipsi

Vești proaste pentru bucureșteni. Rețeaua de termoficare are în continuare probleme grave, iar căldura în multe blocuri din Capitală va lipsi

Vești proaste pentru bucureșteni.

Vești proaste pentru bucureșteni. Nici în acest an bucureștenii nu vor avea o iarnă ușoară. Nicușor Dan, primarul Capitalei, a anunțat că vor exista în continuare probleme cu rețeaua de termoficare, iar în unele blocuri din Capitală căldura va lipsi.

Vești proaste pentru bucureșteni. Rețeaua de termoficare are în continuare probleme grave, iar căldura în multe blocuri din Capitală va lipsi

Vești proaste pentru bucureșteni. Din păcate, bucureștenii se vor confrunta, din nou, cu probleme grave la rețeaua de temoficare. Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că și în această iarnă vor exista probleme cu frigul. Primarul Capitalei a declarat că există o îmbunătățire față de iarna precedentă, dar abia la anul, bucureștenii vor putea să se bucure de apa caldă și căldura normală. „În vara anului trecut multe revizii nu s-au făcut tocmai pentru că a fost campanie electorală. Pentru că administrația precedentă nu a vrut să deranjeze bucureștenii, anul ăsta peste vară am deranjat bucureștenii și asta înseamnă că o să fie un pic mai bine. Acolo unde s-a intervenit nu o să mai crape iarna pentru că s-a intervenit vara. Nu am avut nici forța, nici proiectele, nici banii pentru a face mult mai multe lucrări, iarna cealaltă o să fie mult mai bine”, a declarat Nicușor Dan.

Edilul speră ca în acest an Primăria să preia ELCEN și să poată obține fonduri europene. „Din păcate nu se poate face mai mult. Ce am putut eu să fac a fost să echilibrez financiar Termoenergetica, la sfârșitul anului trecut, să semnez contractul cu Comisia Europeană pentru înlocuirea a 210 km de rețea, să facem toate formalitățile pentru preluarea ELCEN, care este producătorul de energie termică, sunt optimist că vom reuși să facem această preluare cu ajutorul Guvernului, până la sfârșitul acestui an, astfel încât să scoatem elcenul din insolvență, să accesăm fondurile europene așa cum le-am accesat pentru înlocuirea de conducte, să le accesăm și pe cele pentru producția de energie termică, adică să înlocuim acele CET-uri, din anii 60 cu tehnologie modernă. Asta e ce putem să facem. Ce facem acum se va vedea peste 2 ani”, a mai spus Nicușor Dan.

Zonele din București în care nu vor ajunge căldura și apa caldă

Bucureștenii care locuiesc în zona de nord-est a Capitalei, în cartierele Colentina și Fundeni. Directorul Termienergetica susține că trebuie schimbați în jur de o mie de kilometri de țeava, iar anul acesta au fost înlocuiți doar 15 kilometri de conducte. „Încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică se va face treptat în toate sectoarele Municipiului București, data exactă pentru fiecare zonă urmând a fi afișată la scara fiecărui bloc. Acţiunile sunt necesare pentru pregătirea reţelei de termoficare în noul sezon de încălzire 2021-2022”, a transmis Termoenergetica.

De asemenea, reprezentanții Termoenergetica recomandă bucureștenilor să se asigure că lucrările la instalațiile interioase din imobile vor fi finalizate în timp scurt, pentru a fi evitate incidentele. „Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20,00-6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici, iar oprirea încălzirii se va face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10º C, între orele 20,00-6,00”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: