Redactia.ro
Home » Știri » Vești proaste pentru românii care stau la bloc. Întreținerea va fi mai scumpă în 2021

Vești proaste pentru românii care stau la bloc. Întreținerea va fi mai scumpă în 2021

Vești proaste pentru românii care stau la bloc

Vești proaste pentru românii care sperau că în anul 2021 vor exista ieftiniri. În schimb, vom avea parte numai de scumpiri. Mai mult, în ceea ce privește întreținerea de la blocuri, aceasta va suferi unele modificări.

Mai mult, din această iarnă, cei care au cel puțin trei restanțe pot să pună ipotecă pe apartamentul în cauză.

Astfel, președintele sau administratorul de bloc trebuie să ceară notarea în cartea funciară a acestor datorii. Singura modalitate ca ipoteca să fie radiată este atunci când se face dovada plății restanțelor, la cererea președintelui de bloc sau proprietarului.

”Modificările dacă nu sunt cunoscute de marea masă a populației pot aduce prejudicii grave atât din punct de vedere financiar, moral sau de orice natură locatarilor care se pot trezi în situații critice, până într-acolo încât își pot pierde locuințele. Este știut că perioada de iarnă este foarte dificilă pentru mulți locatari, cheltuielile cu întreținerea depășind de multe ori veniturile acestora. Noua lege nu face decât să pună multă presiune pe președinții și administratorii de blocuri și implicit va crea situații conflictual”, a declarat Ottavio Șerbănescu, de la firma care administrează 35 de asociații de proprietari.

E mai scump să stai la bloc. Ce se întâmplă cu gazele iarna aceasta

Scumpiri ar putea fi și în ceea ce privește gazele, dar deocamdată nu s-a anunțat niciun lucru în această privință. Astfel, plata la consumul de gaze nu va crește în ceea îl privește pe consumatorul casnic.

„Pentru consumatorul final de gaze din sectorul casnic, nu întrevăd schimbări semnificative la nivelul preţului pe care acesta o să-l plătească. Preţul gazelor va fi la un nivel aproape identic pentru majoritatea consumatorilor casnici cu cel plătit în iarna 2019/2020”, a declarat Dumitru Chisăliţă, Preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă.

Totodată, piața de gaze naturale va suferi unele schimbări

„Vom asista la creşteri ale preţului gazului marfă faţă de preţurile actuale, fără ca această creştere să fie resimţită de majoritatea consumatorilor casnici de gaze. Nu vor fi probleme în asigurarea cu gaze a consumatorilor datorită cantităţilor mari de gaze din depozitele de înmagazinare şi a dezvoltării infrastructurii de transport gaze”, se arată într-o analiză.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: