Redactia.ro
Home » Știri » Vești proaste pentru șoferii români! Prețul combustibilului a crescut

Vești proaste pentru șoferii români! Prețul combustibilului a crescut

Vești proaste pentru șoferii români!

Vești proaste pentru șoferii români! Prețul carburanților continuă să crească! Românii care au mașină pe benzină sau motorină trebuie să scoată din buzunar bani grei. Un litru de benzină a ajuns să coste aproape șase lei, în timp ce pentru motorina de calitate superioară, trebuie să scoți aproape șapte lei pe litru.

Vești proaste pentru șoferii români! Prețul combustibilului a crescut

Vești proaste pentru șoferii români! Dacă vreți să vă cumpărați o mașină în perioada următoare, ar trebui să vă mai gândiți. Prețul carburanților crește pe zi ce trece, iar șoferii români trebuie să scoată bani grei.

Comparativ cu 2020, anul acesta, prețul carburanților a crescut cu 30 de procente, iar un lictru de combustibil premium poate ajunge la 6,83 lei, un litru de benzină standard poate ajunge la 6.20 lei, iar prețul pentru un litru de motorină poate costa 6 lei. Economistul Iancu Guda a declarat că România are cel mai scumt combustibil. ”Avem cel mai scump combustibil, și dacă-l raportăm la salariul mediu, la puterea de cumpărare din România, suntem cea mai piperată țară din UE din această perspectivă. În medie, o familie alocă 10% pentru transport, incluzând și combustibil pentru cei care au mașini. Cred că e o presiune pentru buzunarul românilor.”, spune acesta.

Șoferii din România sunt de părere că raportat la salariile și pensiile de aici, prețul carburanților este extrem de scump. Un șofer care are mașina pe motorină a declarat că scoate din buzunar săptămânat aproape 1.000 de lei pentru plin.

Care este motivul scumpirilor?

Specilistul Guda susține că principalii factori care declanșează aceste scumpiri sunt revenirea economiei și producția din industrie. ”Principalii factori pentru scumpire sunt revenirea economiei și producția din industrie care duce la creșterea cererii. Principala materie pentru combustibilul folosit la autoturisme s-a scumpit. În luna septembrie 2020 prețul barilului de petrol era 186 lei, acum s-a dus la 304 lei, deci scumpire cu 63%.”, spune acesta.

Prețul barilului de petrol a ajuns la 304 lei de la 186 lei cât era în luna septembrie a anului trecut. Totodată, prețul gazului costă în această perioadă între 3 leiși 20 de bani și 3 lei și 50 de bani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: