Redactia.ro
Home » Știri » Victimele cutremurelor din Gorj, în lacrimi. Oamenii au rămas pe străzi, după ce locuința s-a prăbușit: „Totul este distrus!”

Victimele cutremurelor din Gorj, în lacrimi. Oamenii au rămas pe străzi, după ce locuința s-a prăbușit: „Totul este distrus!”

GALERIE FOTO (5)

Cutremurele din Gorj au provocat panică în toată țara și chiar și pagube materiale de proporții. Chiar dacă nu a fost un seism la fel de puternic ca cel din Turcia, a avut o magnitudine de peste 5 grade și efectele au fost destul de puternice. Unii oameni au ajuns pe drumuri, după ce locuința lor nu a rezistat seismului, iar acum își plâng de milă și simt că nici măcar o minune nu îi mai poate salva.

Oamenio din Gorj au rămas fără case după cutremur: ”Vedeam cum se zguduie casa și cum picau țiglele”

Cutremurele din Gorj au avut o influență majoră asupra oamenilor și locuințelor în care se aflau la momentul producerii seismelor. Cele două, urmate de peste 300 de replici, au provocat panică și o mulțime de pagube. Pe lângă blocurile fisurate, marfa din magazine distrusă sau școli și alte insituții afectate, se pare că au existat și case distruse complet.

Printre victime se află și un bătrân din comuna Lelești, județul Gorj, a cărui casă a fost distrusă și nu mai poate fi locuită. Pereții rămași încă în picioare stau să cadă, soba la fel, iar multe dintre piesele de mobilier și alte obiecte au fost distruse considerabil.

Bărbatul povestea în lacrimi că toată casa a fost distrusă și agoniseala de o viață s-a dus de râpă. Era tot ce avea să le lase copiilor, care aici își găseau liniștea în timpul liber. Acum, însă, au mai rămas doar ruinele.

“Era ca o casă pentru copiii mei. Era o reședință la țară. Veneau de la bloc să se simtă bine aici. Trauma este grea, este mare, nu n-am cuvinte să vă explic… Vedeam cum se zguduie casa și cum picau țiglele de pe casă. În momentul ăla, s-a dărâmat coșul de fum de la ambele anexe și am rămas blocat”, a spus bătrânul pentru Antena3.

Bărbatul se teme că ar mai putea veni un alt seism și crede că efectele vor fi și mai mari. Se mulțumește, însă, că măcar nu au fost copiii și nepoții în casă la momentul producerii seismului și nimeni nu a fost rănit.

Elevii din Gorj nu se întorc la cursuri

Primării din Gorj și mai multe școli au un grad seismic ridicat și multe chiar au suferit schimbări după cutremurele de zilele trecute.  Pentru siguranța copiiilor, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj a decis ca în școli să nu înceapă cursurile, pe motiv că urmările puteau fi catastrofale.

În județ există o mulțime de unități de învățământ la care au fost raportate distrugeri mari, școli, licee și grădinițe. Deși urma școala altfel, programa va fi restabilită în contextul evenimentelor neplăcute din zonă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: