Redactia.ro
Home » Stiri Locale » VIDEO Imagini șocante într-un spital din Constanța. Bolnavi de Covid stau pe jos, în cearșafuri

VIDEO Imagini șocante într-un spital din Constanța. Bolnavi de Covid stau pe jos, în cearșafuri

Bolnavi de Covid stau pe jos in spital

Imagini uluitoare au fost făcute publice de un fost pacient al unui spital Covid, din Constanța. În acestea se vede cum bolnavi de coronavirus stau pe jos, înveliți în cearșafuri, luate de pe paturi. Care este reacția unității medicale.

Imagini șocante într-un spital din Constanța. Bolnavi de Covid stau pe jos, în cearșafuri

Pacientul care a făcut publice imaginile, abia acum, a fost internat în spitalul Covid din Constanța în luna noiembrie. Ion Duțescu pe numele său, face dezvăluiri uimitoare despre atitudinea cadrelor medicale față de bolnavii infectați.

Ion Duțescu povestește cum un pacient cu hemoragie a fost la un pas de moarte, după ce a venit la urgențe, iar cadrele medicale l-au trimis acasă. A revenit a doua zi, în spital, iar acolo bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, iar dacă Ion Duțescu nu striga după ajutor, pacientul murea lângă el.

„Eu am fost internat pe data de 19 spre 20 noiembrie 2020. Am avut o criză abdominală și mi s-a pus diagnosticul de pancreatită acută. În timpul spitalizării am văzut ceva inimaginabil din partea personalului, mai ales din partea asistentelor. Pacientul care avea hemoragie abdominală venise cu o seară înainte la urgență (…) dar a fost trimis înapoi acasă, iar a doua zi a venit înapoi în stare de leșin, cu salvarea. A fost internat în salon cu mine. Omul avea hemoragie, pierduse foarte mult sânge și a făcut stop. Dacă nu eram eu să anunț să vină să îl resusciteze probabil că omul deceda. Pe lângă asta, a venit într-un târziu o asistentă și i-a pus o perfuzie cu sânge doarece pierduse foarte mult, după care a plecat. Perfuzia s-a oprit. Eu eram și eu în perfuzie ca urmare a tratamentului pe care mi-l dăduse. Am așteptat o jumătate de oră, omul era inconștient în pat, nimeni nu a venit. Până la urmă m-am sculat din pat și m-am dus eu (…), am strigat să vină. Au venit, au reglat ce au reglat acolo, după 10 minute s-a oprit iar. Am mai așteptat, m-am dus din nou. Mi-au spus (asistentele – n.r.) să îmi văd de treaba mea că m-am găsit eu mai deștept, că nu am eu treabă cu pacientul. Păi bine, doamnă, am zis, pot să stau eu să văd cum omul moare? …”, a povestit Ion Duțescu, pentru Realitatea Plus.

Reacția managerului Spitalului Județean Constanța

Dr. Ioan Tiberiu Tofolean, managerul Spitalului Judeţean Constanţa, a anunţat că luni va demara o anchetă în acest caz.

„Imaginile sunt emoționante. Lucrurile sunt filmate acum 4 luni, nu știm în ce secție, nu știm dacă sunt la noi în spital. Dacă se întâmplă astfel de lucruri, îi rog pe pacienți să ne aducă la cunoștință imediat. E foarte greu acum, după 4 luni, să vedem ce s-a întâmplat. Evident că vom începe o anchetă de luni”, a spus Tiberiu Tofolean.

Acesta  a mai spus că unitatea medicală se confruntă cu lipsa de personal.„La 75 de bolnavi în tura de noapte este o asistentă. Am vrut să angajăm. Când am spus că e vorba de bolnavi Covid, din 17 candidați au rămas doar 3”, a mai spus managerul Spitalului Judeţean Constanţa.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: