Redactia.ro
Home » Știri » Viena începe testarea în masă! Se vor face 15.000 de teste pe oră

Viena începe testarea în masă! Se vor face 15.000 de teste pe oră

Viena începe testarea în masă

Viena începe testarea în masă a populației, urmând modelul Slovaciei. Astfel, țara intenționează să testeze aproximativ două milioane de locuitori în zece zile.

Viena începe testarea în masă

Viena va desfășura o campanie de testare în masă a populației pentru depistarea Covid-19, prin teste antigen rapide, în perioada 4-13 decembrie. La această testare poate să participe orice persoană cu vârsta peste 10 ani.

Autoritățile au început să se pregătească temeinic, astfel au fost pregătite 300 de zone în care oamenii vor putea sta la coadă, fără să se aglomereze. Se vor putea efectua de 15.000 de teste pe oră, iar operațiunea este programată de la 8 dimineața, până la 6 seara, scrie Libertatea.

Vor putea fi făcute aproximativ un milion și jumătate de teste. Pentru a fi testați, locuitorii Austriei trebuie să se înregistreze pe un site și apoi vor merge la centrul indicat. Dacă testul antigen se dovedește pozitiv, oamenii sunt izolați de către autoritatea sanitară vieneză.

Armata s-a mobilizat pentru testarea în masă

În Viena, amenajarea celor trei locații se face la turație maximă. Este vorba despre Stadthalle (sala sporturilor din Viena), Marx-Halle (cea mai veche construcție de fier din Viena) și Messe Wien (cea mai mare sală de congrese din Austria).

Pentru desfășurarea campaniei au fost făcute eforturi pentru a amenaja centrele de testare, astfel încât să fie respectate toate măsurile sanitare. Toate pregătirile necesare au fost făcute cu ajutorul militarilor.

 ”Săptămâna trecută ne-am organizat și am găsit soluții rapide pentru diverse probleme. Desigur, acest lucru a fost posibil doar datorită cooperării excelente cu Forțele Armate Austriece, Ministerul Apărării și Ministerul Sănătății, Cancelaria Federală și organizațiile municipale și le mulțumesc tuturor”, a declarat Peter Hacker, consilierul pentru sănătate al orașului Viena

L-a completat Rudolf Striedinger, șeful Statului Major al ministrului federal al Apărării din Austria: „Orice ar avea nevoie orașul Viena, noi, în calitate de forțe armate austriece, vom pune la dispoziție. Am strâns deja peste 2.000 de soldați și personal civil pentru capitala federală”.

Etichete: