Redactia.ro
Home » Știri » Vin ninsorile în Capitală! Vremea în acest weekend

Vin ninsorile în Capitală! Vremea în acest weekend

Ciclonul Polar lovește România! Ninsori abundente și temperaturi scăzute în toată țara

Vin ninsorile în Capitală! Iată cum va fi vremea în acest weekend!

Vin ninsorile în Capitală

Bucureștenii sunt avertizați să se pregătească pentru o schimbare drastică a vremii în acest weekend, conform ultimelor prognoze meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). După o scurtă perioadă de încălzire, capitala se pregătește să primească iarna cu temperaturi scăzute și ninsori.

Vremea în acest weekend

Potrivit prognozei speciale pentru București, de vineri dimineață și până sâmbătă dimineață, vremea se va încălzi față de ziua precedentă, oferind o scurtă senzație de căldură în ultima decadă a lunii noiembrie. Cu o temperatură maximă de 14…15 grade și o minimă în jurul valorii de 6 grade, cerul va fi inițial variabil, urmând să se înnoreze treptat. În orele serii, se așteaptă precipitații moderate, cu o cantitate estimată de până la 10…15 l/mp. Vântul va sufla moderat ziua, cu viteze de 35…45 km/h, slăbind în intensitate în timpul nopții.

Cu toate acestea, schimbarea majoră vine odată cu începerea zilei de sâmbătă și până duminică dimineață. Temperaturile vor scădea semnificativ, iar cerul va fi acoperit în întregime. Se așteaptă precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, cu cantități de apă însemnate, depășind 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, intensificându-se în a doua parte a intervalului, cu rafale în general de 45…50 km/h. Temperaturile vor atinge un maxim de 6…7 grade și un minim în jurul valorii de 1 grad.

Duminică, capitala va resimți cu adevărat atmosfera de iarnă, cu temperaturi mai reci decât normalul pentru această perioadă a anului. Cerul va avea înnorări în primele ore, acompaniate de precipitații slabe și mixte, după care se va încheia cu un cer variabil. Vântul va continua să aibă intensificări, cu rafale în general de 45…50 km/h, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5…6 grade.

Bucureștenii sunt sfătuiți să fie pregătiți pentru condiții de iarnă, să își adapteze vestimentația și să-și asigure autovehiculele pentru a face față condițiilor meteorologice dificile. De asemenea, se recomandă monitorizarea actualizărilor meteorologice pentru a fi la curent cu orice schimbare în evoluția vremii în acest weekend.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: