Redactia.ro
Home » Știri » Vine prăpădul în România. Alertă cod portocaliu de viscol și ninsori

Vine prăpădul în România. Alertă cod portocaliu de viscol și ninsori

GALERIE FOTO (3) ninsori

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări cod portocaliu de ninsori și viscol pentru mai multe zone de munte din țară. Avertismentele vizează județele Covasna, Vrancea și Buzău.

În zona de munte a județului Covasna, inclusiv localitățile Întorsura Buzăului, Ozun, Sânzieni, Sita Buzăului, Ghelința, Bățani, Cernat, Brețcu, Turia, Barcani, Ojdula, Vâlcele, Boroșneu Mare, Bodoc, Ghidfalău, Belin, Dobârlău, Reci, Hăghig, Micfalău, Bixad, Poian, Aita Mare, Mereni, Malnaș, Moacșa, Estelnic și Comandău, se așteaptă intensificări puternice ale vântului, cu rafale ce pot depăși 80-90 km/h. Vântul puternic va produce viscol, afectând vizibilitatea și reducând-o sub 50 de metri.

Rafale puternice de vânt pe teritoriul României

În zona de munte a județului Vrancea, precum și în localitățile Nereju, Tulnici, Vrâncioaia, Soveja, Nistorești, Vintileasca, Jitia și Spulber, se prognozează intensificări ale vântului cu rafale ce pot atinge 90-120 km/h, generând condiții dificile de deplasare.

Avertismentul meteo se extinde și în zona de munte a județului Buzău, inclusiv localitățile Nehoiu, Lopătari, Gura Teghii, Chiojdu, Siriu, Mânzălești, Bisoca, Brăești, Colți și Bozioru, unde se anticipă intensificări puternice ale vântului cu rafale între 90 și 120 km/h.

Autoritățile recomandă cetățenilor din aceste zone să fie precauți și să evite deplasările neesențiale în perioada de avertizare, pentru a preveni situații neplăcute și pentru a asigura siguranța personală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: