Redactia.ro
Home » Homepage » Viorica Dăncilă se întoarce în politică. Anunțul de ultimă oră al fostului premier

Viorica Dăncilă se întoarce în politică. Anunțul de ultimă oră al fostului premier

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a publicat joi prima postare pe Facebook, după o perioadă lungă în care nu a mai avut nicio postare politică.

Fostul premier al României critică intenția guvernului, anunțată de vicepremierul Raluca Turcan, de a crește, opțional, vârsta de pensionare la 70 de ani. Fostul președinte al social democraților susține că PNL vrea să „forțeze” românii să muncească, pentru a nu fi nevoiți să plătească pensiile lor.

Declarațiile Ralucăi Turcan și ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, privind creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani sunt pur și simplu aberante, în condițiile în care speranța de viață în România este de 75 de ani.

Ajutorul de deces în 2020. De joi, statul va oferi mai mulți bani de înmormântare

Guvernul își mai arată o dată uriașul dispreț pe care îl poartă vârstnicilor și pensionarilor, cărora insistă să le refuze dreptul la o viață liniștită și la pensia pentru care au cotizat în timpul anilor de muncă.

Doamna ministru, nu puteți forța oamenii să muncească până la 70 de ani doar ca să nu mai fie nevoie să le plătiți pensiile! Pensia este un drept, nu o pomană, doamna ministru. Ați arătat încă o dată că nu cunoașteți realitățile din societatea românească și că nu vă pasă câtuși de puțin de oameni!”, a scris Viorica Dăncilă.

Raluca Turcan, proiect pentru pensii

Raluca Turcan a declarat, miercuri, că există un proiect care prevede posibilitatea angajaților să opteze pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani, dar a apreciat că România nu este pregătită pentru acest lucru, potrivit digi24.ro.

Premierul Ludovic Orban afirma în luna decembrie că nu există la Ministerul Muncii niciun proiect care să prevadă creșterea vârstei de pensionare. Acesta mai preciza atunci că vârsta de pensionare va rămâne la 65 de ani, iar persoanelor trebuie să li se permită să lucreze după această vârstă dacă doresc acest lucru.

Dăncilă a fost demisă în urma unei moțiuni

Viorica Dăncilă a fost demisă din funcție pe 10 octombrie 2019 în urma unei moțiuni de cenzură cu 238 de voturi. Aceasta a ocupat funcția de prim-ministru al României de la 29 ianuarie 2018 până la 4 noiembrie 2019. Este prima femeie din istoria României care a deținut această funcție.

Viorica Dăncilă a fost propusă pe 16 ianuarie 2018 de către PSD pentru funcția de prim-ministru, în urma demisiei prim-ministrului Mihai Tudose. Guvernul Viorica Dăncilă a primit votul de încredere al Parlamentului pe 29 ianuarie 2018.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: