Redactia.ro
Home » Știri » Viorica Dăncilă vrea să fie președintele României: ”Nu mă tem de o confruntare cu Koveși”

Viorica Dăncilă vrea să fie președintele României: ”Nu mă tem de o confruntare cu Koveși”

Viorica Dăncilă vrea să fie președintele României

Viorica Dăncilă vrea să fie președintele României. Viorica Dăncilă, actualul președinte al partidului NOI își dorește să ajungă președinte în 2024 și nu se teme de adversara sa, Laura Codruța Koveși. Viorica Dăncilă a subliniat că România are nevoie de un candidat empatic care să își iubească țara.

Viorica Dăncilă vrea să fie președintele României: ”Nu mă tem de o confruntare cu Koveși”

Viorica Dăncilă vrea să devină președintele Româniai în 2024. Președintele partidului NOI se pregătește pentru a-i convinge pe români că este candidatul ideal pentru a deveni statului român. Viorica Dăncilă o așteaptă pe Laura Codruța Koveși în finala alegerilor prezidențiale din 2024. Dăncială a declarat că România are nevoie de un candidat empatic care să își iubească țara, iar acest profil nu i se potrivește actualui procuror-șef european. ”Românii sunt pregătiți pentru orice scenariu la prezidențialele din 2024, dar trebuie să creionăm profilul candidatului. Pentru România, e necesar unul care să aducă pacea în interiorul țării, să aducă consens, dar să fie și empatic față de oameni. E nevoie de un candidat care să iubească România și pe români. Nu știu dacă doamna Kovesi are aceste capacități, decizia aparține electoratului. Fiecare trebuie să vină cu un program, vreau să văd o confruntare directă, așa cum am cerut eu în 2019. Trebuie să vedem dacă doamna Kovesi candidează. Nu m-aș teme de o confruntare cu ea”, a afirmat Viorica Dăncilă, potrivit Libertatea.

Viorica Dăncilă a fost candidata PSD la alegerile prezindentiale din 2019, când a obținut 33.91% din voturi. Klaus Iohannis a fost cel care a câștigat voturile, obținând 66.09% din totalul voturilor. Viorica Dăncilă a plecat după 26 de ani în PSD și a fondat partidul NOI. Politiciana s-a declarat dezamăgită de alegerile făcute de social democrații conduși de Marcel Ciolacu. “Cred că mulți dintre dumneavoastră v-ați întrebat dacă mai există o șansă ca România să ne aparțină. Mi-am pus și eu, de nenumărate ori, această întrebare, și da, cred cu convingere că acest lucru se poate realiza.

Cum? Doar dacă fiecare dintre noi luăm decizii radicale. Eu am luat acum această decizie. După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt.De astăzi sunt membru al unei formațiuni politice noi. Partidul ‘Națiune Oameni Împreună’ (NOI). Un partid tânăr, cu oameni tineri, dar valoroși, oameni care au decis să nu mai stea deoparte”, declara Dăncilă în momentul în care s-a relansat în politică.

Cine este Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă este fost președinte al Partidului Social Democrat, care a ocupat funcția de cel de-al 67-lea prim-ministru al României. Este prima femeie din România care a deținut această funcție. Din aprilie 2022 este președintele Partidului Națiune Oameni Impreună. Viorica Dăncilă a fost propusă pe 16 ianuarie 2018 de către PSD pentru funcția de prim-ministru al României în urma demisiei prim-ministrului Mihai Tudose. Guvernul Dăncilă a primit votul de încredre al Parlamentului pe 29 ianuarie 2018.

De asemenea, Dăncilă a fost membră a Partistului Social Democrat din ajul 1996, în organizația din Teleorman. De-a lungul anilor a ocupat poziții atât în cadrul PSD, cât și în cadrul administrației locale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: