Redactia.ro
Home » Știri » Virusul SARS-COV-2 a îmbolnăvit și internetul. Surpriza mare vine din topul țărilor cu cea mai bună viteză de descărcare

Virusul SARS-COV-2 a îmbolnăvit și internetul. Surpriza mare vine din topul țărilor cu cea mai bună viteză de descărcare

Virusul Sars-Cov-2 a îmbolnăvit și internetul. Surpriza mare vine din topul țărilor cu cea mai bună viteză de descărcare

România s-a aflat mereu printre țările fruntașe în ceea ce privește viteza serviciilor de internet, însă nici acest domeniu nu a scăpat neatins de pandemia de coronavirus. În perioada restricțiilor ce s-au impus din luna martie și până în mai, utilizatorii  românii au beneficiat de servicii cu viteză cu până la 5 % mai scăzută.

Chiar și în ciuda declinului , românii s-au bucurat de al șaptelea cel mai rapid internet din lume pe timpul stării de urgență.

Pandemia a adus o scădere substanțială a vitezei internetului

România nu a fost unica țară care s-a confruntat cu probleme tehnice în ceea ce privește unicul prieten, internetul, care ne-a ajutat să păstrăm legătura cu familia în toată perioada stării de urgență.

Alte 114 țări pe lângă România, unde au fost introduse măsuri stricte pentru limitarea răspândirii virusului, au înregistrat scăderi a vitezei  de descărcare  cu până la 6,31%.

Locul pe care s-a situat România a fost determinat de o viteză medie de descărcare de 83,6 Mbps, nu foarte mare diferență între viteza medie de descărcare pe care o aveam înainte să intram în pandemie. Primul semestru al acestui an înregistra nici mai mult, nici mai puțin de 88,29 Mbps.

Topul țărilor cu cel mai rapid internet

Surpriza vine totuși din partea vecinilor noștri unguri care se află pe primul loc mondial cu o viteza medie de descărcare de 126,49 Mbps pe durata restricțiilor impuse  și o viteză de 145,85 Mbps în afara restricțiilor. Analizele acestor date au fost oferite de Cable.co.uk în baza măsurătorilor făcute.

Cele mai afectate zone au fost înregistrate în  America Centrala, scăderile fiind semnificative -26%. Diferența este una uriașă față de Europa de Est unde cele mai mici scăderi cu până la -1,17%.

Unii furnizori majori de conținut video, precum Netflix dar și mulți alții au redus calitatea serviciilor pentru a nu afecta viteza conexiunilor de internet, iar dacă aceștia nu ar fi luat asemenea măsuri, cifrele și nemulțumirile ar fi fost altele.

Cu toate aceste scăderi înregistrate, paradoxal cifrele demonstrează că viteza medie de descărcare globală e mult mai bună decât în alți ani, creșterile sunt cu aproximativ 20% în fiecare an începând cu 2017.

În topul statelor cu cel mai rapid internet, pe lângă Ungaria care e țara fruntașă și România situându-se pe șapte, sunt Luxemburg pe doi, Elveția pe trei, Olanda pe patru urmată de Slovacia și Danemarca iar imediat după noi se situându-se SUA.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: