Redactia.ro
Home » Știri » Vouchere pentru bucureșteni pentru a merge la restaurant și cafenea

Vouchere pentru bucureșteni pentru a merge la restaurant și cafenea

vouchere

Primăria Capitalei vrea să urmeze exemplul municipalității din Viena și să acorde vouchere bucureștenilor de peste 14 ani pentru a merge la restaurant sau cafenea.

Liderul consilierilor generali ALDE Tudor Tim Ionescu a inițiat și depus un proiect de hotărâre de Consiliu General prin care fiecare bucureștean de peste 14 ani va beneficia de un voucher în valoare de 50 RON pe care îl va putea folosi în orice restaurant sau cafenea de pe raza Municipiului București.

„Nu putem asista impasibili cum sectorul HoReCa suferă fără sa fie sprijinit de nimeni în această perioadă atât de grea. De 4 luni de zile, acest sector în care activează sute de mii de oameni este afectat, iar antreprenorii nu primesc niciun sprijin din partea autorităților, ci doar scuze și restricții. Consider că este responsabilitatea noastră, ca aleși ai cetățenilor, dar și ca liberali, să venim cu măsuri de susținere a sectorului HoReCa”, a declarat Tudor Tim Ionescu, potrivit digi24.ro.

Liderul consilierilor ALDE a mai spus că prin acest proiect sunt susținuți antreprenorii, angajații acestora care vor avea mai multă și va fi oferit cetățenilor posibilitatea de a „petrece un moment relaxant în aer liber într-o locație unde să poată realiza această consumație și indirect”. „Acei bani se vor reîntoarce prin taxe, atât la nivelul bugetului local cât și central”, a mai spus Tudor-Tim Ionescu.

Vienezii primesc 50 de euro pe care să-i cheltuiască în oraș

Primăria din Viena a decis în luna mai să acorde fiecărei familii vouchere în valoare de 50 de euro, care vor putea fi cheltuite în restaurantele şi cafenele din capitala Austriei, potrivit Bloomberg. Această măsură va costa municipalitatea 40 de milioane de euro, potrivit unui anunț al primarului Michael Ludwig de pe Twitter.

Decizia edilului Vienei vine să suplimenteze un plan naţional al guvernului federal, care vrea să ajute restaurantele prin reducerea unor taxe precum Taxa pe Valoarea Adăugată, taxa pe băuturi non-alcoolice şi o taxă specială pentru vinul spumant.

Reprezentanţii primăriei au precizat că locuitorii capitalei vor primi vouchere via mail. Persoanele singure vor primi un voucher în valoare de 25 de euro. De asemenea, restaurantele şi cafenelele pot schimba voucherele pentru bani gheaţă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: