Redactia.ro
Home » Știri » Vremea extremă închide școlile din România. Anunțul autorităților

Vremea extremă închide școlile din România. Anunțul autorităților

GALERIE FOTO (2) Școli închise în România.

Inspectoratele școlare din județele Brăila, Călărași și Galați au decis să suspende cursurile pentru ziua de luni, 27 noiembrie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Anunțul a fost făcut în contextul prelungirii codului roșu de viscol în aceste zone.

Județul Brăila:

CJSU Brăila a emis o hotărâre prin care s-a decis anularea cursurilor în toate unitățile de învățământ din județul Brăila pentru ziua de luni. Măsura a fost luată în baza avertizărilor meteorologice care indică condiții periculoase, în special viscol puternic și temperaturi scăzute.

Județul Călărași:

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași a hotărât, de asemenea, suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ din județul Călărași. Această decizie vine ca o măsură preventivă în contextul avertizărilor meteorologice pentru această zonă.

Județul Galați:

În cadrul ședinței CJSU Galați, s-a stabilit anularea cursurilor pentru ziua de luni în toate unitățile de învățământ din județul Galați. Orele neținute vor fi recuperate ulterior, în funcție de deciziile Inspectoratului Școlar Județean Galați.

Codul roșu de viscol a fost prelungit până la ora 16:00 în județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila. De asemenea, o avertizare cod portocaliu de viscol este valabilă până la ora 20:00 în estul și nord-estul Munteniei, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei, Carpații Meridionali și de Curbură, cu intensificări ale vântului și temporar zăpadă viscolită.

În aceste zone, se înregistrează ninsori abundente și vânt puternic, fapt ce afectează semnificativ condițiile de trafic și siguranța în zona respectivă. Autoritățile recomandă cetățenilor să evite deplasările în măsura posibilităților și să fie precauți în trafic.

Condițiile meteo dificile au determinat autoritățile să ia măsuri suplimentare, inclusiv închiderea unor drumuri și autostrăzi, pentru a proteja siguranța participanților în trafic. Este recomandat ca șoferii să se informeze cu privire la starea drumurilor și să respecte indicațiile autorităților în astfel de condiții periculoase.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: