Redactia.ro
Home » Știri » Trei rețete de post pe care să le gătești constant în postul Crăciunului

Trei rețete de post pe care să le gătești constant în postul Crăciunului

Rețete pentru postul Crăciunului

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi și a fel se întâmplă și cu postul Crăciunului. Acesta ține 40 de zile, așa că trebuie să fim pregătiți cu multe rețete pentru a putea să îi facem față. Iată ce feluri de mâncare poți să faci în postul de iarnă.

Ce să mănânci în timpul postului Crăciunului

Postul Crăciunului începe pe 15 noiembrie, așadar mai sunt doar câteva zile până la acel moment. Trebuie să începem să ne pregătim rețetele pentru acea perioadă, având în vedere că este unul dintre cele mai lungi posturi din an.

Una dintre cele mai simple rețete pe care poți să le pregătești este pizza de post. Nu trebuie să renunți la ceea ce îți place, iar cum pizza este preferata multora, poți să o pregătești chiar și atunci când este post. Desigur, nu poți folosi carne, cașcaval sau ouă, dar este o opțiune foarte bună.

Un alt preparat foarte simplu, pe care îl poți face în orice zi, este mâncarea de dovlecei. Aceștia încă se găsesc în supermakerturi, iar dacă ai reușit să pui la borcan când aceștia erau în plin sezon, îi poți folosi și pe aceștia cu brio.

Călește niște ceapă în ulei, pune un grăunte de usturoi, adaugă dovlecealul, iar apoi niște roșii tocate. Poți servi acest fel cu niște foccacia.

Rețete pe care le poți faci în timpul postului de Crăciun

O altă rețetă foarte simplă, pe care să o faci în zilele postului de Crăciun este varza călită. Nu ai nevoie de multe ingrediente și este delicioasă. Taie mărunt o varză proaspătă, pune-o la călit în niște ulei și las-o să scadă. Adaugă apoi două  frunze de dafin și orice alte condimente îți plac. Pune niște pastă de roșii și mărar din belșug.

Și pastele sunt la îndemână în această perioadă.  Alegele pe cele fără ou și pregătește un sos din legume, cum este, de exemplu, cel cu roșii și busuioc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: