Redactia.ro
Home » Știri » Zelenski, a discutat cu șefa comisiei UE despre procesul aderării Ucrainei la blocul comunitar: „Vom deveni un membru cu drepturi depline în UE”

Zelenski, a discutat cu șefa comisiei UE despre procesul aderării Ucrainei la blocul comunitar: „Vom deveni un membru cu drepturi depline în UE”

Zelenski, a discutat cu șefa comisiei UE despre procesul aderării Ucrainei la blocul comunitar: "Vom deveni un membru cu drepturi depline în UE"

Zelenski, a discutat cu șefa comisiei UE despre procesul aderării Ucrainei la blocul comunitar. Volodimir Zelenski a discutat vineri, cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei UE, despre procesul Ucrainei de adera la blocul comunitar.

Zelenski, a discutat cu șefa comisiei UE despre procesul aderării Ucrainei la blocul comunitar: „Vom deveni un membru cu drepturi depline în UE”

Volodimir Zelenski nu renunță la aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Deși a spus că țara sa nu va intra în NATO, Președintele ucrainean a declarat că a vorbit cu șefa comisiei UE, Ursula von der Leyen, iar Ucraina va adera la Uniunea Europeană. Zelenski susține că von der Leyen i-a promis „că va face tot posibilul pentru a grăbi aderarea Ucrainei la UE”.„Vom deveni un membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană. Procesele birocratice care durează în mod normal ani de zile vor fi accelerate și reduse cu luni și săptămâni„, a estimat președintele ucrainean.

Președintele Ucrainei a declarat marți, că este important de recunoscut faptul că țara sa nu va fi membru NATO. „Am auzit, de-a lungul anilor, că ușile sunt deschise, dar am înțeles și că nu putem intra pe aceste uși. Acesta este adevărul și trebuie să îl recunoaștem. Sunt mulțumit că cetățenii noștri încep să înțeleagă și își dau seama că putem miza doar pe forțele proprii”, a afirmat Volodimir Zelenski într-un discurs rostit prin videoconferință la o reuniune a Forței Comune de Reacție.

Războiul din Ucraina a intrat în a patra săptămână. Este a 23-a zi a invaziei rusești în Ucraina, iar oamenii continuă să fugă din calea bombardamentelor. Sirenele și atacurile continuă să se audă în întreaga țara. Încercările de a determina regimul Putin să oprească războiul continuă, iar Australia și Japonia au anunțat noi sancțiuni împotriva băncilor și oligrahilor ruși.

Președintele Zelenski a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană, în timpul invaziei militare asupra Ucrainei. Andrei Sybiha, șeful adjunct al Biroului Președintelui din Ucraina a transmis pe Twitter că șeful Parlamentului ucrainean, Ruslan Stefanchuk, și prim-ministrul Ucrainei, Denis Șmyhal, au semnat, de asemenea, declarația.„Scopul nostru este să fim împreună cu toți europenii și, cel mai important, să ne aflăm pe același picior de negociere.Sunt convins că e posibil așa ceva”, a spus Zelenski.

Iohannis susține integrarea Ucrainei în UE

Președintele României, Klaus Iohannis, susține „integrarea deplină a Ucrainei în UE. Președintele Iohannis adaugă însă pe listă Republica Moldova și Georgia.„România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei, precum și a Republicii Moldova și Georgiei, în Uniunea Europeană. Locul acestor parteneri ai UE este în intriorul familiei europene, iar România va face tot posibilul pentru ca acest lucru să devină realitate.”, a postat președintele României pe Twitter.

Giuseppe Fama, director al departamentului de Afaceri Europene la Crisis Group, a declarat că acest proces poate dura mult timp. „Cererea lui Zelenski de a adera la Uniunea Europeană e de înțeles. Pune presiune pe Uniunea Europeană și creează impuls pentru sprijinul pe care UE și statele membre i-l acordă lui Zelenski să reziste invaziei ruse. Sprijin militar în timpul războiului”,, a spus Fama.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: