Redactia.ro
Home » Știri » Ziua moțiunii în Parlament! Cade Guvernul Orban? PSD are deja propunerea de premier

Ziua moțiunii în Parlament! Cade Guvernul Orban? PSD are deja propunerea de premier

moțiune

PSD a depus, astăzi, la Parlament, moţiunea de cenzură la adresa Cabinetului condus de premierul Ludovic Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider interimar al PSD, a anunţat, miercuri, că social-democraţii vor depune pe 17 august moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, susţinând că România este o „ţară în derivă„ şi cu un guvern cu „zero credibilitate”. „Pe 17 august, Partidul Social Democrat va depune moţiunea de cenzură. Considerăm că e timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie, în funcţie de faptele fiecăruia”, i-a transmis Ciolacu, în plenul Parlamentului, premierului Orban, potrivit Agerpres.

„Un haos imens, cu o economie pusă la pământ şi cu şomaj galopant, asta este România după nouă luni de guvernare liberală, o ţară în derivă, cu un guvern cu zero credibilitate, un guvern în care miniştrii se contrazic unul pe celălalt spre disperarea românilor care nu mai înţeleg nimic”, a declarat președintele interimar al PSD. Moțiunea de cenzură se intitulează „Guvernul PNL – de la pandemie la pandemită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.

Propunerea de premier a PSD, după moțiune

Marcel Ciolacu spune că are numele viitorului premier, dar îl ține la secret. PSD e inițiatorul moțiunii și categoric va veni și cu un nume de prim-ministru. Avem chiar o decizie în ceea ce privește un nume de prim-ministru.”, a spus Ciolacu, care a refuzat să spună despre cine este vorba.

Acesta a menționat însă că președintele are atribuția de a desemna premierul. „Atribuția constituțională, după ce moțiunea va trece, e a președintelui României. Președintele desemnează o persoană pentru a face viitorul Guvern. Să treacă moțiunea și vom vedea”, a spus președintele interimar al PSD.

Orban, în fața testului moțiunii

Premierul Ludovic Orban a acuzat din nou PSD-ul de iresponsabilitate. Întrebat ce va face, în situaţia în care moțiunea va trece, șeful Executivului a lansat tirul de critici la adresa partidului condus de Marcel Ciolacu.

„Socoteala de acasă știți că nu se potrivește întotdeauna cu socoteala din teren. După părerea mea, această moțiune de cenzură reprezintă încă un act iresponsabil din partea PSD. Să depui moțiune de cenzură, să încerci să dai jos un guvern care și-a făcut datoria față de țară, care gestionează cu corectitudine, profesionalism și eficiență problemele grave care au apărut din cauza epidemiei, din cauza crizei economice, din cauza secetei, din cauza inundațiilor, un guvern care e confruntat cu dificultăți care nu au mai existat în istoria României de foarte multă vreme, să dai jos guvernul mi se pare un gest iresponsabil și complet lipsit de logică și este un gest împotriva interesului României”, a declarat Ludovic Orban, potrivit digi24.ro.

„România are nevoie de guvern. Să depui acum o moțiune de cenzură, cu trei luni înainte de alegerile parlamentare, când românii vor fi cei care decid cine să conducă România în perioada următoare, repet, este un act iresponsabil și este împotriva interesului României”, a susținut premierul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: