Redactia.ro
Home » Știri » Marcel Ciolacu pune tunurile pe Liviu Dragnea. Cum plănuiește să-l înlăture din peisaj pe fostul lider PSD

Marcel Ciolacu pune tunurile pe Liviu Dragnea. Cum plănuiește să-l înlăture din peisaj pe fostul lider PSD

Marcel Ciolacu

Președintele interimar PSD Marcel Ciolacu pregătește o lovitură de zile mari împotriva fostului lider social democrat Liviu Dragnea. Ciolacu e supărat că a fost ironizat de predecesorul său în interviu pe care l-a acordat săptămâna trecută de după gratii.

Potrivit unor surse politice, citate de Digi24, Ciolacu ar fi convocat deputații în sesiune extraordinară, în condițiile în care sesiunea de primăvară se încheie la finalul lunii iunie. Președintele Camerei Deputaților e hotărât să adopte proiectul de lege inițiat de parlamentarii USR, „Fără penali în funcții publice”, depus anul trecut, transmite digi24.ro.

USR a strâns peste un milion de semnături pentru această inițiativă. Partidul propune ca la articolul 37 din Constituţie să fie adăugat următorul alineat: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor şi Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”. CCR l-a declarat constituțional.

„Marea Schismă” din PSD

Demersul apare la puțin timp după ce Liviu Dragnea a aruncat trei acuzații grave la adresa lui Marcel Ciolacu. Poate cea mai gravă acuzație făcută de Dragnea se referă la atitudinea celor din PSD, care mimează opoziția… dar mai mult „fac plecăciuni și ciugulesc din palma guvernului”.

„Este foarte simplu – majoritatea ciugulesc din palma guvernului”, spune Liviu Dragnea, care completează cu ironie amară: „Mai apar din când în când nişte semne timide de contre sau a nu fi de acord cu anumite lucruri, dar în final toată lumea devine înţeleaptă şi cu multe plecăciuni se merge înainte spre o situaţie destul de rea”. Foștii susținători din PSD ai lui Dragnea au declanșat un război împotriva conducerii interimare a partidului.

Miza alegerilor din PSD este foarte mare. Singurul contracandidat anunțat al lui Marcel Ciolacu la conducerea PSD, Eugen Teodorovici, a fost atacat dur de Paul Stănescu, secretar general interimar al PSD. Atacul lui Stănescu vine după ce Teodorovici a criticat în repetate rânduri conducerea interimară a PSD și a declarat că, de fapt, de drept locul de președinte interimar este al său, nu al lui Ciolacu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: