Redactia.ro
Home » Stil de viață » Zona din România pe care National Geographic o recomandă pentru o vacanță de vis în 2021

Zona din România pe care National Geographic o recomandă pentru o vacanță de vis în 2021

Transilvania

Despre Transilvania s-au spus și s-au scris multe, dar un lucru este sigur. Este o destinație de vis pentru oricine ajunge aici. De altfel, acest lucru a fost confirmat încă o dată de National Geographic, care recomandă vizitarea acestei zone.

Vacanță de vis în 2021 în România. Unde să te duci

Dacă nu știi locul în care ai putea avea vacanța perfectă și te tot gândești să pleci afară, într-un loc exotic, ca în povești, iată că ai această opțiune mai aproape decât credeai. Este vorba despre Transilvania, un loc apreciat inclusiv de Prințul Charles al Marii Britanii, care a cumpărat aici mai multe terenuri şi se implică în protejarea arhitecturii locale.

Această destinație a fost inclusă chiar de National Geographic pe lista zonelor care trebuie vizitate. Transilvania este descrisă drept „descoperirea realului într-o țară renumită pentru fantezii”„Atemporalitatea ei este atât de remarcabilă”, „aproape desprinsă din acele povești pe care le citeai când era copil”.

„Unul dintre efectele secundare ale lui Dracula – roman al autorului irlandez Bram Stoker – a fost că a transformat Transilvania, o regiune reală a României, într-un tărâm mitic, «un loc blestemat din acest pământ blestemat, unde diavolul şi copiii lui încă merg cu picioare pământeşti», aşa cum a spus scriitorul. Având în vedere că Stoker nu a văzut vreodată locul cu ochii lui, a compilat meşteşugit informaţia pentru romanul lui din 1897 din cărţi scrise de călători britanici”, arată National Geographic.

De ce a devenit faimoasă Transilvania

Aceasta a devenit faimoasă, sau mai bine zis i s-a asociat ideea de Dracula și de tărâm mitic odată cu romanul lui Bram Stoker, un autor irlandez. Totuși, „Ce a ratat Stoker e că Transilvania ar trebui cunoscută pentru aerul pastoral vechi european”, arată Nat Geo.

Așadar, datorită tuturor acestora lucruri, Transilvania a fost inclusă în topul „Best of the world 2021”, care conține 25 de zone din întreaga lume, care merită vizitate în anul ce urmează să vină sau cel puțin o dată în viață. Toate acestea sunt împărțite în cinci categorii, aceasta fiind următoarele: sustenabilitate, familie, natură, aventură şi cultură.

În toate aceste sunt incluse zone din mai multe ţări şi mai multe continente.

La categoria „natură” au fost incluse următoarele zone: Isle Royale (Michigan, SUA), Yellowknife (Canada), Cerrado savanna (Brazilia) şi Insula Lord Howe (Australia), iar la categoria „cultură”: Guam, New Mexico (SUA), Bitoria-Gasteiz, Alava (Ţara Bascilor, Spania), Gyeongju (Coreea de Sud), Tulsa (Oklahoma, SUA) şi Tonglu (provincia Zhejiang, China).

În secţiunea „familie” sunt incluse: England Coastal Path (sud-vestul Angliei), Transilvania (România), Space Coast (Florida, SUA), Hortobagy (Ungaria) şi regiunea indigenă din British Columbia (Canada).

Categoria „sustenabilitate” cuprinde şase destinaţii din Europa, Africa şi Statele Unite – Alonissos (Grecia), Copenhaga (Danemarca), Noua Caledonie (Franţa), Freiburg (Germania), Gabon (Africa Centrală) şi Denver (Colorado, SUA).

În secțiunea ”aventură” au fost incluse: Dominica (Caraibe), Parcul naţional Los Glaciares (Argentina) şi depresiunea Danakil (Etiopia), Svaneti (Georgia).

La categoria ”cultură” avem următoarele zone: Guam, New Mexico (SUA), Bitoria-Gasteiz, Alava (Ţara Bascilor, Spania), Gyeongju (Coreea de Sud), Tulsa (Oklahoma, SUA) şi Tonglu (provincia Zhejiang, China).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: