Redactia.ro
Home » Stil de viață » 13 motive pentru care spanacul este numit un superaliment

13 motive pentru care spanacul este numit un superaliment

Spanacul este un super aliment! Trebuie să cunoști beneficiile pe care le aducea acesta pentru corpul uman. 

Stimularea sistemului imunitar

Spanacul este un superstar printre legumele cu frunze verzi. Acest aliment cu conținut scăzut de calorii este plin de nutrienți care sunt buni pentru corpul tău în mai multe moduri. De la stimularea sistemului imunitar, apărarea organismului dumneavoastră împotriva germenilor, până la ajutorarea inimii, avantajele sale v-ar putea surprinde.

Stimulează hidratarea

S-ar putea să crezi că sorbirea apei și a altor băuturi este singura modalitate de a te hidrata. Dar și alimentele vă pot ajuta să atingeți acest obiectiv. Spanacul este o legumă care este aproape numai apă. Adăugați-l la mesele și gustările dvs. pe parcursul zilei pentru un plus de H2O.

Reduce pofta de mâncare

Studiile sugerează că extractele de tirozide din plante precum spanacul pot reduce pofta de mâncare. Acest lucru se întâmplă deoarece scad nivelul unui hormon al foamei și cresc hormonii care te fac să te simți sătul.

Ajută la prevenirea osteoporozei

Spanacul are calciu, mangan și vitamina K, care sunt importante pentru sănătatea oaselor. Corpul tău scapă și reconstruiește mereu țesut osos. Osteoporoza, o afecțiune care face ca oasele tale să fie slabe și să se rupă ușor – apare atunci când cantitatea de os nou nu înlocuiește suficient de mult osul care se descompune. Dacă nu consumați suficient calciu de-a lungul vieții, șansele de a face osteoporoză sunt mai mari.

Reduce riscul de anemie prin deficit de fier

Spanacul este o sursă vegetariană de fier, un mineral de care ai nevoie pentru a ajuta celulele roșii din sânge să ducă oxigenul în diferite zone ale corpului tău. Atunci când ai prea puțin fier, te confrunți cu anemie feriprivă. Această afecțiune vă poate face să vă simțiți slăbit, amețit și să aveți probleme de respirație.

Întărește sistemul imunitar

Spanacul are vitamine și minerale precum vitamina E și magneziu care îți susțin sistemul imunitar. Acest sistem vă ține în siguranță împotriva virușilor și bacteriilor care provoacă boli. De asemenea, îți apără corpul de alte lucruri care îți pot face rău, cum ar fi toxinele.

Ajută la dezvoltarea bebelușului

Există o mulțime de acid folic în spanac. Această vitamină previne defectele congenitale ale tubului neural, cum ar fi spina bifida la bebeluși. De aceea, medicul tău ți-ar putea spune să iei un supliment cu acid folic (versiunea artificială a folatului) dacă ești însărcinată. De asemenea, obțineți vitamina B6 din spanac, care este importantă pentru dezvoltarea creierului bebelușului dvs. în uter și după ce se naște.

Menține ochii sănătoși

Luteina și zeaxantina sunt carotenoizi din spanac care îți scad șansele de a avea afecțiuni oculare pe termen lung. De exemplu, la fel ca vitamina C, acestea îți scad șansele de a face cataractă. De asemenea, obțineți tone de vitamina A din spanac, care susține o vedere bună.

Luptă împotriva radicalilor liberi

Poți obține antioxidanți din fructe și legume, iar spanacul nu face excepție. Antioxidanții limitează răul pe care moleculele numite „radicali liberi” îl pot face celulelor tale. Deteriorarea celulelor de către radicalii liberi poate juca un rol în boli precum diabetul, cancerul și boala Parkinson.

Susține sănătatea cardiovasculară

Spanacul este o sursă de nitrat anorganic, care, potrivit studiilor, poate reduce șansele de a suferi de boli de inimă. Cercetările arată că poate scădea tensiunea arterială și face ca arterele să fie mai puțin rigide, printre alte beneficii. De asemenea, obțineți potasiu din spanac, ceea ce ajută la buna funcționare a inimii dumneavoastră.

Anti-inflamator

Inflamația face parte din modul în care corpul tău se repară după ce te-ai rănit sau ai intrat în contact cu o substanță periculoasă. Dar inflamația pe termen lung poate fi nesănătoasă. Consumul de alimente precum spanacul, care au avantaje antiinflamatorii, este o modalitate prin care poți reduce inflamația din corpul tău.

Recuperarea rănilor

Vitamina C din spanac are multe beneficii, inclusiv acela de a vă ajuta organismul să producă colagen, de care are nevoie pentru a repara rănile. Vitamina C ajută, de asemenea, organismul dumneavoastră să crească cantitatea de fier pe care o absoarbe din alimentele pe bază de plante, ceea ce susține și procesul de vindecare.

Oferă varietate

Poți consuma această legumă versatilă în multe feluri și poți beneficia de avantajele sale pentru sănătate. Savurați spanacul crud într-o salată sau amestecat într-un smoothie pentru conținutul său de acid folic. Puteți, de asemenea, să sotați spanacul sau să îl gătiți la aburi, fără să vă faceți griji că veți pierde prea mulți dintre nutrienții săi. Spanacul congelat este o altă opțiune pentru supe, tocănițe și mâncăruri cu ouă. Doar decongelează-l și stoarce apa în plus.

Cumpărați inteligent

Când cumpărați spanac, asigurați-vă că vă uitați după frunze care au o culoare verde viu și tulpini care nu par galbene. Evitați pachetele de spanac cu frunze care au vânătăi sau care par căzute. Nu-l cumpărați dacă pare vâscos.

Sfaturi pentru depozitare

Spălarea spanacului cu apă înainte de a-l depozita face ca acesta să aibă mai multe șanse să se strice. Păstrați spanacul în frigider într-o pungă de plastic pentru păstrarea alimentelor. Asigurați-vă că îl înfășurați bine în pungă. Când închideți punga, scoateți tot aerul. Acest lucru ar trebui să îl ajute să rămână proaspăt timp de până la 5 zile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: