Redactia.ro
Home » Știri » ”13 Reasons Why” – Serialul ucigaș. O adolescentă s-a sinucis după ce l-a urmărit

”13 Reasons Why” – Serialul ucigaș. O adolescentă s-a sinucis după ce l-a urmărit

”13 Reasons Why” - Serialul ucigaș. O adolescentă s-a sinucis după ce l-a urmărit

Jessica Scatterson avea 12 ani atunci când a decis să își pună capăt zilelor. Mama ei crede că de vină a fost vizionarea serialul Netflix ”13 Reasons Why”. Prietenele fetei s-au alertat și au chemat poliția după ce pe contul său de pe o rețea de socializare, adolescenta a postat o fotografie cu o tăietură pe picior, sub forma ”RIP”.

Jessica, care locuia cu părinții în Warrington, Cheshire, Anglia, a fost găsită spânzurată în camera ei, înconjurată de jucării și de animăluțe de pluș, cu două zile înainte să împlinească 13 ani.

Autoritățile au descoperit note și desene despre moarte și sinucidere, precum și însemnări despre o persoană care o hărțuia. Cu câteva zile înainte de moartea ei, Scatterson a venit acasă de la școală cu zgârieturi pe față și un ochi umflat. Acestea proveneau dintr-o altercație cu o altă fată.

Citește și: Tentativă de sinucidere la staţia de metrou Gorjului. O persoană s-a aruncat în faţa metroului

Mama fetei, Rachael Warburton, în vârstă de 33 de ani, a povestit că fiica ei a lăsat o listă cu 6 motive pentru care s-a sinucis.

Asemeni personajului feminin Hannah Baker din ”13 Reasons Why”, care înainte să își pună capăt zilelor a lăsat o înregistrare cu 13 motive pentru care a făcut asta. Aceasta crede că serialul ar trebui interzis.

”Trebuie să fie interzis. Fiica mea îl urmărea și le induce copiilor ideea să se automutileze” a declarat Rachael Warburton. „Intențiile producătorilor serialului e să conștientizeze public problema sinuciderii. Eu cred că încurajează tinerii să se sinucidă. Toate prietenele fiicei mele vorbeau despre serial. Părinții trebuie avertizați să nu-și lase copii să se uite” a mai spus aceasta.

Din cauza conținutului matur și a abordării unor probleme extrem de grave cum sunt sinuciderea și violul, Netflix a avut o restricție la vizionare sub 15 ani, respectiv 18 ani în episodul în care un personaj s-a sinucis. Mama Jessicăi și-ar dori ca restricțiile să fie mai dure de atât pentru a evita astfel de tragedii în rândul altor familii: „Nu vreau ca un alt părinte să treacă prin ce am trecut eu. Le cer oamenilor să fie foarte atenți la ce fac copiii lor online”.

Citește și: Prin ce a trecut Diana de la „Insula iubirii”. Tânăra a vrut să se sinucidă

”13 Reasons Why”, un serial controversat

”13 Reasons Why”este un serial american de dramă și mister, bazat pe romanul omonim din 2007 scris de Jay Asher. Adaptat de Brian Yorkey pentru Netflix, serialul vorbește despre adolescenta de 17 ani Hannah Baker, care se sinucide.

Înainte de a-și pune capăt zilelor, aceasta pregătește niște înregistrări. În ele ea descrie cele 13 motive care au împins-o să ia o astfel de decizie dramatică. Casetele sunt adresate celor 13 persoane pe care adolescenta le consideră vinovate de moartea ei. În general colegi de liceu, si relatează implicarea acestora în actul de suicid. Actrița Katherine Langford, care a dat viață personajului Hannah Baker, a primit pentru interpretarea ei o nominalizare la Globul de Aur la categoria „Cea mai bună actriță într-o dramă”.

Serialul a fost primit pozitiv de către critici și audiențe după lansarea din martie 2017. Acesta a atras și controverse din cauza subictelor abordate. Al doilea sezon a fost lansat pe 18 mai 2018 și a primit recenzii negative din partea criticilor. A generat controverse în industrie. Un al treilea sezon a fost anunțat în iunie 2018 și este programat să se lanseze în 2019.

Citește și: A murit Keith Flint, solistul trupei Prodigy

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: