Un turist român a decis să împărtășească experiența sa culinară din vacanța în Thassos, Grecia, și să dezvăluie prețurile surprinzător de mari plătite pentru o porție de mici și o ciorbă de burtă. Această poveste a devenit rapid subiect de dezbatere pe rețelele de socializare, alimentând discuțiile despre costul vieții în destinațiile turistice din afara țării.
În ultima vreme, observăm o creștere semnificativă a românilor care aleg să-și petreacă vacanțele la mare în afara granițelor țării. Destinațiile preferate sunt în special Bulgaria, Grecia sau Turcia.
Suma plătită de un român pentru o masă în Thassos
Alegerea acestor locuri este determinată în principal de condițiile mai avantajoase de cazare. Astfel, aceste țări se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în rândul turiștilor români. Turistul român, în dorința de a oferi informații relevante altor călători, a publicat pe un forum dedicat românilor care vor să viziteze Grecia suma plătită pentru o simplă masă la o tavernă din Thassos.
Cu toate că prețurile păreau destul de mari comparativ cu cele din România, acesta a decis să-și satisfacă pofta și să se bucure de experiența culinară grecească. La momentul plății, românul a constatat că o porție cu trei mici l-a costat 11 euro, iar adăugarea unei ciorbe de burtă a dus nota de plată la încă 9 euro. Chiar dacă prețurile au fost considerate piperate, turistul a apreciat gustul preparatelor și a decis să împărtășească experiența sa cu ceilalți călători.
Această poveste evidențiază importanța cercetării și a planificării atente a bugetului înainte de a călători în destinații turistice populare. Împărtășind experiențele lor și informațiile despre prețuri, turiștii pot contribui la o mai bună pregătire a altor călători și la evitarea surprizelor neplăcute legate de costurile vacanțelor.
Românii, speriați de prețurile grecești
Pe platformele de socializare, românii dezbat cu interes prețurile din Grecia, comparativ cu cele de anul trecut. Turiștii care planifică să-și petreacă vacanțele doresc să fie informați cu privire la costurile cazării și ale mâncărurilor, pentru a-și gestiona mai eficient bugetul.
„Prima și ultima masă din Thassos de săptămâna asta la tavernă am decis să fie la MotorShip sau Motor ship din Skala Maries sau Skala Marion. Eu doream să le testez bougiourdi-ul, EA avea poftă de o ciorbă. Cum aveau doar de burtă azi, că le-ați terminat alte feluri de ciorbă din meniu, am mâncat doar eu – și mi-a plăcut. A fost ce trebuie, mai bună decât patsas-urile încercate până acum pe insulă.
Bougiourdi-ul bun, de top, dar nu de locul 1, încă. Dar urmează, că sunt motivați să îl servească turiștilor pe cel mai bun. Sunt sigur că feedback-ul meu „prețios” o să îi determine și mai mult să-l echilibreze și să atingă perfecțiunea. La felul doi, ne scuzați, dar n-am putut să refuzăm oferta de mici românești – că nouă din diaspora ne e tare dor de ei. Și au fost perfecți! Am petrecut câteva ore împreună și uitasem să mai plecăm. Dacă mai stăteam de vorbă prindeam și cina . În ultima poză aveți și prețurile, că tot erați curioși.”, a transmis românul pe rețelele de socializare.